- Home
- Social
- (27.08.2023, 09:30)
- Daniel Contescu
O metodă eficientă pentru a „păcăli” boala Alzheimer
Învăţarea unei limbi noi ar putea reduce riscul de demenţă şi Alzheimer cu 20%, susţine un studiu recent publicat în revista „Frontiers in Aging Neuroscience”.
Urmărește
3613 afișări
O metodă eficientă pentru a „păcăli” boala Alzheimer
Noul studiu dezvăluie că persoanele de vârstă mijlocie care urmează cursuri de educaţie au un risc cu 19% mai mic de demenţă cinci ani mai târziu.
Este cunoscut faptul că jocurile de logică, cuvintele încrucişate sau chiar unele jocuri video pot ajuta la protejarea împotriva bolilor precum Alzheimer.
Dar noi cercetări sugerează că învăţarea unei noi limbi sau dobândirea de noi abilităţi ar putea avea beneficii similare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gigi Becali: Oamenii lui Călin Georgescu mi-au cerut 350.000 de dolari ca să aducă echipa lui Trump în România
-
Războiul din Ucraina, ziua 1077. Declaraţia care îl va înfuria pe Putin. Volodimir Zelenski vrea ca Ucraina să primească arme nucleare / Şeful Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei demisionează / Scholz critică planul de ajutor al lui Trump / Rusia propune relaxarea regulilor de recrutare / Ucraina asigură întoarcerea în siguranţă a 12 copii din teritoriile ocupate de Rusia
-
Simona Halep şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a pierdut în primul tur la Transylvania Open: „Corpul meu nu mai duce. Nu vreau să plâng, am fost numărul unu mondial”
În scopul studiului, cercetătorii au analizat oferite de la 282.000 de voluntari britanici, cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani, pe care i-au urmărit timp de şapte ani.
Participanţii au primit un scor individual de risc pentru demenţă pe baza ADN-ului lor şi au declarat dacă au participat la cursuri de educaţie pentru adulţi.
În timpul studiului, au fost supuşi unei serii de teste psihologice şi cognitive, precum teste de reacţie şi memorie. Pe parcursul studiului, 1,1% au dezvoltat demenţă.
Analiza a arătat că participanţii care au urmat cursuri de educaţie pentru adulţi la începutul studiului au avut un risc cu 19% mai mic de a dezvolta demenţă decât cei care nu au participat.
Dr. Hikaru Takeuchi, primul autor al studiului, de la Universitatea Tohoku din Japonia, a declarat: „Aici arătăm că persoanele care urmează cursurile de educaţie pentru adulţi au un risc mai mic de a dezvolta demenţă cinci ani mai târziu”.
Coautorul Dr. Ryuta Kawashima a adăugat: „O posibilitate este ca implicarea în activităţi intelectuale să aibă rezultate pozitive asupra sistemului nervos, care, la rândul său, ar putea preveni demenţa”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe