O navă a cerut voie să îşi schimbe ruta către portul Constanţa, din cauza unei explozii

  • În noaptea de miercuri spre joi, o situaţie neobişnuită a pus în alertă autorităţile maritime române.
  • O navă civilă sub pavilion străin, aflată în drum de la Cernomorsk (Ucraina) către Istanbul (Turcia), a raportat o explozie la bord.
Urmărește
3104 afișări
Imaginea articolului O navă a cerut voie să îşi schimbe ruta către portul Constanţa, din cauza unei explozii

O navă a cerut voie să îşi schimbe ruta către portul Constanţa, din cauza unei explozii

O navă civilă sub pavilion străin, aflată în marş de la Cernomorsk (Ucraina) către Istanbul (Turcia), a raportat o explozie la bord în timp ce naviga în Zona Economică Exclusivă a României.

Incidentul s-a produs la aproximativ 55 de kilometri de localitatea Sfântu Gheorghe, în afara apelor teritoriale ale României, dar încă în zona de responsabilitate a ţării noastre. Comandantul navei a transmis un mesaj radio de urgenţă, solicitând permisiunea de a-şi schimba ruta către portul Constanţa pentru o evaluare a daunelor.

Nava maritimă de supraveghere MAI 0201 a Poliţiei de Frontieră, aflată deja în misiune de patrulare în zonă, a fost imediat redirecţionată către locaţia incidentului. Operaţiunea s-a desfăşurat în coordonare directă cu Autoritatea Navală Română, pregătită să ofere asistenţă în caz de necesitate.

În scurt timp, nava Poliţiei de Frontieră a ajuns în apropierea vasului afectat. În urma comunicării directe cu comandantul navei civile, acesta nu a mai solicitat asistenţă imediată. Până în prezent, nu a fost necesară nicio intervenţie pentru salvarea de vieţi omeneşti în legătură cu acest incident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici