O nouă dezinsecţie în Bucureşti. Zonele care vor fi ”curăţate” de ţânţari purtători de West Nile

  • Tratamentele pentru combaterea ţânţarilor continuă în Bucureşti.
  • În sectorul 6, unde au fost identificaţi ţânţari purtători ai virusului West Nile, Primăria anunţă intensificarea tratamentelor.
Urmărește
957 afișări
Imaginea articolului O nouă dezinsecţie în Bucureşti. Zonele care vor fi ”curăţate” de ţânţari purtători de West Nile

O nouă dezinsecţie în Bucureşti. Zonele care vor fi ”curăţate” de ţânţari purtători de West Nile

Primăria Municipiului Bucureşti intensifică începând de marţi seară tratamentele de combatere a ţânţarilor în cartierul Brâncuşi – zona B-dului Timişoara, sectorul 6, zonă unde au fost identificaţi ţânţari purtători ai virusului West Nile.

De asemenea, se vor intensifica tratamentele de combatere a ţânţarilor şi în toate spaţiile verzi adiacente acestei zone.

Concomitent, Primăria Municipiului Bucureşti începe, tot marţi, cel de-al şaptelea tratament de combatere a ţânţarilor, tratament planificat în cadrul Programului Unitar de Acţiune aferent anului 2021. Tratamentul precedent s-a desfăşurat pe durata a şapte zile operaţionale, în perioada 1- 8 august.

Activitatea de dezinsecţie la nivelul Municipiului Bucureşti se desfăşoară zilnic, în intervalul orar 21.30-05.30, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Tratamentele de combatere a ţânţarilor se aplică în următoarele zone:

  • Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unităţi militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studenţeşti, 2 locaţii ale TVR, Grădina Zoologică;
  • Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unităţi militare, 7 cimitire, 13 spitale;
  • Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complec studenţesc, 1 unitate militară;
  • Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unităţi militare, 7 cimitire, 9 spitale;
  • Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unităţi militare, 9 cimitire, 3 spitale;
  • Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unităţi militare, 10 cimitire, 1 spital.

Tratamentele de combatere a ţânţarilor se fac de la periferia Capitalei către interiorul oraşului şi se aplică pe spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcuri, precum şi pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţe, etc.)

Substanţa folosită pentru combaterea ţânţarilor adulţi este insecticidul Microsin. Produsul este avizat de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale şi recreaţionale, fără efecte adverse asupra organismului uman şi a mediului înconjurător.

În caz de contact direct poate provoca iritaţii ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfăşoară pe durata nopţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici