- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă problemă pe plajele româneşti: ace de seringă folosite
Şase persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa de la începutul anului, după ce s-au înţepat în ace de seringă abandonate pe plajele de pe litoral.
O nouă problemă pe plajele româneşti: ace de seringă folosite (Imagine: Mediafax Foto)
Directorul unităţii spitaliceşti, Sorin Rugină, a declarat că ultimul caz a avut loc săptămâna trecută, victima fiind un tânăr de 20 de ani care se plimba pe plaja Modern din municipiul Constanţa. După ce s-a înţepat în picior într-un ac de seringă aruncat pe nisip, tânărul s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pentru a fi supus unui tratament de specialitate.
De la începutul anului s-au prezentat la spital alte cinci persoane care se înţepaseră în ace de seringă pe plaja din Vama Veche, a precizat Sorin Rugină.
Medicii bănuiesc că acele respective au fost folosite şi abandonate pe plajă de către consumatorii de droguri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Directorul spitalului îi sfătuieşte pe turişti şi constănţeni să umble cu atenţie pe plajă pentru a evita producerea unor incidente similare. Cadrele medicale afirmă că cei care se înţeapă în ace de seringă folosite trebuie să se prezinte cât mai repede la spital pentru că riscă să contacteze diverse boli, printre care virusul hepatic sau HIV.
Sorin Rugină a mai spus că medicii se confruntă zilnic cu 15 cazuri de persoane muşcate de câinii vagabonzi din municipiul Constanţa şi din staţiunile de pe litoral. Directorul unităţii spitaliceşti a explicat că patrupedele atacă în haită, iar în acest mod pot fi mai greu identificate şi urmărite dacă sunt sau nu afectate de rabie. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este singurul centru antirabic de pe litoralul românesc.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO