O nouă zi de proteste la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea

Peste 300 de salariaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea au reluat, joi, protestele în faţa pavilionului administrativ al instituţiei, în timp ce şapte angajaţi sunt în greva foamei de 24 de ore, cerându-şi drepturile salariale restante, dar şi demisia liderului sindical.

Urmărește
157 afișări
Imaginea articolului O nouă zi de proteste la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea

O nouă zi de proteste la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (Imagine: Bogdan Iordache/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit liderului protestatarilor, Corneliu Cernev, revendicările salariaţilor vizează în principal demisia preşedintelui sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, dar şi plata restanţelor salariale şi identificarea fondurilor necesare repornirii instalaţiilor şi plăţii facturilor restante către Electrica.

"Salariaţii sunt din nou în faţa pavilionului administrativ şi vor rămâne acolo pentru a protesta până când liderul de sindicat Mihai Diculoiu va înţelege să demisioneze. Printre protestatari se află şi cei şapte angajaţi aflaţi de ieri în greva foamei. Starea lor medicală este stabilă, fiind monitorizaţi permanent de către medicii dispensarului policlinică de pe platforma Oltchim. Cei şapte au fost toată noaptea în cortul amenajat în faţa pavilionului şi vor rămâne în greva foamei. Am semnale că şi alţi angajaţi vor să recurgă la acest gest. De asemenea, vrem să ni se achite banii restanţi şi să se găsească fondurile necesare repornirii instalaţiilor, pentru ca privatizarea să nu ne prindă cu combinatul închis", a declarat, joi, liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.

Peste 300 de salariaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat şi miercuri în faţa pavilionului administrativ al combinatului, cerând demisia liderului sindical Mihai Diculoiu.

Ministrul Economiei l-a informat pe premier, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că până în prezent 12 firme au cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim, Ponta atenţionându-l să nu vorbească la microfon pentru că vrea să rămână "una şi bună", care să salveze locurile de muncă.

Şi luni, peste 300 de angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, cerând demisia liderului sindical Mihai Diculoiu, după ce, săptămâna trecută, timp de două zile, în 5 şi 6 septembrie, au avut loc proteste similare, salariaţii fiind nemulţumiţi că se întârzie luarea unei decizii în privinţa situaţiei unităţii, dar şi pentru că nu şi-au primit salariile de două luni, ei solicitând vizita premierului Victor Ponta.

În 5 septembrie, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers la Oltchim, unde a avut discuţii cu conducerea societăţii şi cu cea a liderilor de sindicate. Liviu Pop le-a spus salariaţilor care protestau în curtea combinatului că unitatea "nu se va lichida, ci se va privatiza". Salariaţii de la Oltchim i-au cerut ministrului ca reprezentanţi ai angajaţilor să participe la auditul ce va fi făcut la combinat, solicitând "transparenţă" şi l-au acuzat pe liderul sindical Mihai Diculoiu că "a participat la prăbuşirea Oltchim", cerând demisia acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici