O orădeancă cere anchetă a MS în cazul fetiţei sale care a murit la spital în urma unei toxiinfecţii - VIDEO

O femeie din Oradea cere Ministerului Sănătăţii să declanşeze o anchetă la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu, acuzându-i pe medici că nu au intervenit la timp şi i-au administrat un tratament greşit fetiţei sale de 5 ani, care a murit, luni dimineaţă, în urma unei toxiinfecţii alimentare.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului O orădeancă cere anchetă a MS în cazul fetiţei sale care a murit la spital în urma unei toxiinfecţii - VIDEO

O orădeancă cere anchetă a MS în cazul fetiţei sale care a murit la spital în urma unei toxiinfecţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Emil Boţcău, fetiţa, Patricia A., în vârstă de cinci ani, a fost internată, alături de alte zece persoane, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea, cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară.

"Sâmbătă, cineva din familie a sunat la 112 şi a anunţat că mai multor persoane din familie le era rău. Mâncaseră prăjitură cremeş făcută acasă. Două persoane au fost transportate la Boli Infecţioase, dar în total au fost internate unsprezece persoane. Azi-noapte (noaptea de duminică spre luni -n.r.), micuţa a intrat în comă şi a fost transferată de un echipaj al Ambulanţei la Spitalul Municipal, unde a decedat", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă.

Mama fetiţei, Delia Scorţe, şi ea internată cu toxiinfecţie alimentară, a declarat corespondentului MEDIAFAX că fetiţa îşi revenise aproape complet, când, duminică seară, starea ei s-a agravat.

"A intrat în frisoane puternice. Am alergat la medici, dar 20 de minute nu am găsit pe nimeni, iar în final a venit o asistentă. Avea temperatură 42 şi i-a scăzut foarte, foarte greu. Nu mai răspundea la comenzi, am aşteptat trei ore ca să scadă temperatura, ceea ce nu s-a întâmplat. Abia atunci au chemat ambulanţa şi au transferat-o la spitalul de copii (Spitalul Municipal Gavril Curteanu -n.r.)", a explicat femeia.

Video Stirileprotv.ro

Medicii au internat-o pe fetiţă, care era în comă, la secţia de terapie intensivă, dar nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

"Cei de acolo mi-au spus că a ajuns mult prea târziu. Măcar la 42 de grade să o fi transferat!", a mai spus mama fetiţei.

Aceasta îi acuză pe medicii Spitalului de Pneumoftiziologie că nu au tratat-o pe fiica sa aşa cum trebuie şi că au intervenit prea târziu.

Mai mult, ea susţine că pe durata spitalizării fetiţei nu i-au fost făcute analize, iar medicii nu s-au interesat despre situaţia sa. De asemenea, femeia susţine că fetiţei nu i-a fost administrat tratamentul corect.

"Am înţeles că a fost prea slab (antibioticul administrat -n.r) pentru infecţia pe care o avea. Solicit şi sprijinul Ministerului Sănătăţii, să se facă dreptate. Vreau să aflu adevăratul motiv pentru care a decedat fetiţa, să nu mai fie altcineva în starea asta. Dacă medicii erau puţin mai devotaţi nu se întâmpla aşa ceva", a mai spus femeia.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea, Octavian Cuc, susţine că medicii nu au nicio vină pentru ceea ce s-a întâmplat şi afirmă că fetei i s-a administrat tratamentul adecvat.

"Rămâne să stabilim până la urmă ce s-a întâmplat. Atitudinea terapeutică a fost corectă, dar depinde şi de imunitatea fiecărui organism. Nu s-a pus problema de lipsă de medicamente. A fost comă indusă de endotoxinele agentului microbian, a intrat în şoc şi nu a mai putut fi salvată", a declarat Octavian Cuc.

Conform acestuia, în prezent, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Pneumoftizilogie mai sunt internate nouă persoane cu toxiinfecţie alimentară, iar starea lor evoluează favorabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici