Video O pasarelă s-a prăbuşit peste două maşini, pe DN1

O pasarelă pitenonală s-a prăbuşit, miercuri seară, pe DN1, în localitatea Tâncăbeşti, la câţiva kilometri de Bucureşti, căzând peste două maşini aflate în trafic, în urma accidentului o persoană peirzându-şi viaţa şi alte trei fiind rănite.

Urmărește
210 afișări

Iniţial, reprezentanţii Centrului Infotrafic din poliţie au declarat pentru MEDIAFAX că pasarela a avariat în cădere o singură maşină. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Elena Bucur, a declarat ulterior agenţiei MEDIAFAX că evenimentul, care s-a produs cu câteva minute înainte de ora 20.00, s-a soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor două, pasarela căzând peste două maşini.

"Din primele informaţii pe care le avem, se pare că unul din cei care se aflau în cele două maşini a murit, iar alte două persoane au fost rănite. Evenimentul este în desfăşurare şi vom da mai multe informaţii pe măsură ce le vom obţine", a spus Bucur.

Oficialul din poliţie a precizat că pasarela pietonală a fost atinsă de un camion care a trecut pe sub ea.

"Construcţia metalică a căzut pe două maşini, ambele marca Ford, care circulau pe DN1 la acel moment", a spus Bucur.

Reprezentantul poliţiei ilfovene a mai spus că circulaţia pe două din cele patru benzi ale şoselei este blocată, traficul fiind posibil pe numai două benzi, câte una pentru fiecare sens.

Purtătorul de cuvânt al spitalului de urgenţă Floreasca din Capitală, medicul Bogdan Opriţa, a declarat miercuri seră pentru MEDIAFAX că la spital a ajuns, într-o primă fază, o femeie în vârstă de circa 40 de ani, care, din primele investigaţii, a suferit o fracturi deschise de femur şi gambă, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale.

Cel de-al doilea rănit adus la spital este un bărbat de 24 de ani, aflat în stare gravă. Acesta a suferit, potrivit medicilor, un politraumatism şi a fost dus direct în sala de operaţii. Opriţa a precizat că acesta are fracturi ale picioarelor şi "are faţa strivită", existând posibilitatea să fie supus şi unei operaţii pentru leziuni abdominale.

Prognosticul medicilor este rezervat în cazul ambilor răniţi ajunşi la spital.

Potrivit lui Opriţa, printre victime se numără şi şoferul autocamionului care a dărâmat pasarela, care a ajuns şi el la spitalul Floreasca cu leziuni uşoare. Din primele investigaţii, în cazul acestuia nu este necesară internarea.

Aflat la faţa locului, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat agenţiei MEDIAFAX că persoana care a murit este o femeie, şofer al uneia dintre maşinile peste care a căzut pasarela.

Orban a mai afirmat şi că şoferul camionului este rănit uşor.

Potrivit ministrului Orban, din primele informaţii reiese faptul că remorca TIR-ului s-ar fi ridicat brusc, cu câteva sute de metri înainte ca maşina să ajungă în dreptul pasarelei pietonale ce traversează DN1.

"Şoferul nu a observat că remorca i s-a ridicat, deşi cei care circulau din sens opus ar fi încercat să-i atragă atenţia asupra problemei de la remorcă". a spus Orban.

Evenimentul de miercuri seară de pe DN1 va fi anchetat de Direcţia Generală de Investigaţii din cadrul Minsiterului Transporturilor.

"Am dispus constituirea unei comisii care va realiza o expertiză tehnică a pasarelei pietonale prăbuşite şi va analiza parametrii de rezistenţă care erau stabiliţi pentru ea. Vrem să vedem cum a fost posibil ca o benă ridicată a unui camion să dărâme, prin acroşare, o astfel de pasarelă", a spus Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici