O patiserie din Craiova donează produsele nevândute celor cărora le este foame. Pachetele cu plăcinte, pizza ori cornuri, însoţite de un mesaj sugestiv

O patiserie din Craiova donează produsele nevândute persoanelor cărora le este foame. Pachete cu plăcinte, pizza ori cornuri, însoţite de mesajul ”Poate ţi-e foame”, sunt lăsate pe pragul de la intrarea în patiserie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2206 afișări
Imaginea articolului O patiserie din Craiova donează produsele nevândute celor cărora le este foame. Pachetele cu plăcinte, pizza ori cornuri, însoţite de un mesaj sugestiv

O patiserie din Craiova donează produsele nevândute celor cărora le este foame

De două săptămâni, produsele proaspete care, la închiderea programului, rămân pe rafturile unei patiserii de pe strada România Muncitoare din centrul istoric al Craiovei sunt aşezate în pachete şi lăsate pe pragul de la uşă, cu mesajul ”Poate ţi-e foame” ori “Dacă ţi-e foame”.

Raluca, femeia care se ocupă de afacere, mărturiseşte că a avut iniţiativa de a oferi produsele nevândute după ce a văzut, pe o reţea de socializare, că şi în alte zone ale ţării se fac astfel de fapte.

”Am văzut o postare pe Facebook, din Târgu-Mureş, de la o cafenea care lăsa astfel de pachete afară cu marfa care rămânea din ziua respectivă. Decât să o arunce, o lăsau afară. Se găsesc tot timpul oameni care să ia aceste pachete şi cărora le trebuie. Şi ne-am gândit că este o idee bună. Se strângeau produse şi, decât să le aruncăm, nu avea rost. Aşa, am văzut că se găseşte cineva şi la noi care să le ia. Ne lasă şi bileţele în schimb, că ne mulţumesc, să ne dea Dumnezeu sănătate şi tot felul de lucruri frumoase. Cred că au trecut două săptămâni de când ne-am apucat să facem asta”, spune femeia.

Pachetele sunt luate atât de oameni ai străzii, cât şi de bătrâni care locuiesc în zonă, dar care au venituri modeste.

”Pachetele dispar mereu pentru că este nevoie de ele. Sunt oameni care trec şi pe aici în timpul programului, cărora le mai dăm şi aşa produse. Sunt oameni săraci, oameni bătrâni care le iau, nu neapărat cei care au nevoie sau cei care nu au casă sau unde să locuiască. Sunt şi clienţi de-ai noştri care le iau. Până la urmă, sunt produse proaspete, făcute în aceeaşi zi şi nu are rost să le aruncăm. Avem doamne bătrâne care vin cu flori şi tot timpul le dăm ceva de mâncare. Mai luăm de la ele şi flori, şi busuioc. Ia uitaţi, am busuiocul în geam. Mai fac şi ei un ban. E sărăcie multă, nu ai ce să faci”, afirmă Raulca.

Nu orice produs rămas pe rafturi ajunge în punguţele destinate celor cărora le este foame: ”Unele nu pot fi puse, sunt covrigii care se întăresc dacă stau o anumită perioadă şi pe aceia chiar nu îi lăsăm”, spune femeia.

Deşi se teme de eventuale repercusiuni, femeia spune că va continua să facă acest gest.

”Este cu dus şi întors. Dacă cineva vrea să îţi facă rău, poate să îţi pună ceva în produse sau să trimită pe cineva care să spună că acele produse au ceva. Dacă nimeni nu vrea să îţi facă rău, e altceva. În Bucureşti, spre exemplu, sunt vitrine lăsate afară cu produse, pentru ca lumea să-şi ia singură din ele. Am înţeles că acolo ar fi probleme cu Sanepid-ul. Mă gândesc, totuşi, să nu ne facă nimeni rău, pentru că noi facem bine. Vom continua să facem asta. Tot ce ne rămâne la sfârşitul zilei punem în punguţe şi scoatem afară, adică produsele despre care credem noi că sunt bune pentru toată lumea. Eu aşa m-am gândit că ar fi omenesc: dăm pe o parte şi primim pe altă parte”, a afirmat Raluca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici