O persoană a murit în urma incendiilor de vegetaţie care se extind în suburbiile Atenei

O persoană a murit în urma incendiilor puternice de vegetaţie care s-au extins luni în suburbiile Atenei din Grecia.

Urmărește
168 afișări
Imaginea articolului O persoană a murit în urma incendiilor de vegetaţie care se extind în suburbiile Atenei

O persoană a murit în urma incendiilor de vegetaţie care se extind în suburbiile Atenei

Cadavrul, despre care se crede că este al unei femei, a fost găsit în interiorul unui magazin din oraşul Vrilissia, în nordul Atenei, a declarat pentru BBC o sursă din cadrul serviciului de pompieri.

Mii de oameni au fost evacuaţi după ce pompierii au avertizat că locuinţele, firmele şi şcolile sunt ameninţate.

Purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri, colonelul Vassilios Vathrakogiannis, a declarat că sunt condiţii pentru noi incendii nu numai marţi, ci şi în cursul săptămânii.

Peste 700 de pompieri, 199 de autospeciale şi 35 de avioane au fost implicate în eforturile de stingere a incendiilor, care au izbucnit duminică după-amiază la aproximativ 35 km nord de capitala Greciei.

Colonelul Vathrakogiannis a declarat că doi pompieri au primit tratament pentru arsuri în timp ce luptau împotriva flăcărilor.

Luni, autorităţile au declarat că incendiile au izbucnit în 40 de locaţii diferite şi că, în unele zone, flăcările au atins înălţimea de 25 de metri.

Observatorul naţional al Greciei a declarat luni seara că imaginile din satelit arătau că incendiul afectase deja aproximativ 405 km pătraţi de teren.

Ţările europene au anunţat acordarea de asistenţă Greciei după ce guvernul acesteia a activat mecanismul de protecţie civilă reciprocă al UE.

Italia pune la dispoziţie două avioane, în timp ce Franţa şi Serbia furnizează câte un elicopter, a declarat colonelul Vathrakogiannis. Spania, Republica Cehă şi România trimit în continuare vehicule, personal şi ajutoare. Turcia se pregăteşte, de asemenea, să trimită două avioane şi un elicopter, a declarat ministrul de externe Öncü Keçeli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici