O suceveancă a fost purtată peste 18 ore între patru spitale din Iaşi

O femeie din Gura Humorului, judeţul Suceava, susţine că a fost purtată timp de peste 18 ore, între patru spitale din Iaşi, după ce s-a simţit rău, într-un final medicii stabilind că este vorba despre o intoxicaţie cu ciuperci.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului O suceveancă a fost purtată peste 18 ore între patru spitale din Iaşi

O suceveancă a fost purtată peste 18 ore între patru spitale din Iaşi (Imagine: Mediafax Foto)

Angela M., de 44 ani, profesoară în Gura Humorului, a venit, miercuri dimineaţă, la Iaşi, pentru a-şi rezolva unele probleme personale, iar în gara din Iaşi i s-a făcut rău.

"Am chemat ambulanţa, care m-a dus la Spitalul «Sfântul Spiridon». Am ajuns la spital în jurul orei 8.00 şi am stat pe holuri câteva ore. Cei care m-au consultat erau cu toţii tineri, dar o lungă perioadă de timp nu m-a băgat nimeni în seamă. Am fost apoi trimisă la Spitalul de Neurochirurgie. M-a consultat un medic, care mi-a spus că nu am ce căuta la spitalul respectiv. Drept urmare, după alte câteva ore, am revenit tot cu ambulanţa la «Sfântul Spiridon»", a declarat pacienta.

Ea a spus că după miezul nopţii a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar în final a fost adusă la Spitalul de Urgenţe.

"O pacientă din judeţul Suceava a reuşit să vadă fenomenul Lăzărescu într-o singură zi. De la ora 8.00 şi până la ora 2 şi jumătate noaptea, femeia a fost purtată între spitale. Am preluat pacienta şi am demarat tratamentul pentru intoxicaţie cu ciuperci. Din fericire, starea femeii este în curs de ameliorare, dar nu e normal ce s-a întâmplat", a declarat pentru MEDIAFAX medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

El a spus că "odiseea" plimbării pacienţilor între spitale ar putea fi stopată prin finalizarea cât mai rapidă a noului spital de urgenţe din Iaşi, astfel încât toate cazurile de acest gen să poată fi preluate rapid de această unitate medicală.

Medicul ieşean a precizat că pacienta a spus că nu va depune plângere la Colegiul Medicilor, întrucât "singura ei dorinţă este să se facă bine".

La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat pentru MEDIAFAX că nu poate demara o anchetă în acest caz atât timp cât la sediul instituţiei nu a fost depusă nici o sesizare.

"Eu abia acum aflu despre acest caz. Dacă spitalele fac propria anchetă, iar apoi spitalul sesizează Colegiul Medicilor că ar fi vreo neregulă comisă de cineva, evident că vom demara şi noi o investigaţie. Sistemul e vinovat. Până nu vom avea un spital de urgenţă care să cuprindă toate specialităţile, nu vom rezolva chestiunea plimbatului pacienţilor între spitale", a spus Astărăstoae.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici