O treime din români câştigă bani la negru. Unii şi de 3 ori salariul minim pe economie

Cu un şomaj în continuă creştere pentru un an şi jumătate, cu un sistem fiscal care se modifică frecvent şi cu cele mai mari taxe pe forţa de muncă din UE, nu este de mirare că munca la negru a explodat în România în ultimul an, potrivit www.incont.ro.

Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului O treime din români câştigă bani la negru. Unii şi de 3 ori salariul minim pe economie

O treime din români câştigă bani la negru. Unii şi de 3 ori salariul minim pe economie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui sondaj realizat online de site-ul de recrutare Jobsinro.ro, o treime dintre respondenţi au şi câştiguri la negru, pe lângă salariu, unul din trei dublându-şi chiar salariul. Conform sondajului Jobsinro.ro, peste 17% dintre respondenţi spun că nu câştigă decât bani la negru, fără să fie angajaţi cu acte legale.

Totodată, pentru 8% dintre angajaţi, banii câştigaţi la negru reprezintă trei sferturi din veniturile lunare, în timp ce pentru alte aproape 8 procente, banii câştigaţi în afara legalităţii reprezintă un sfert sau o jumătate din tot ce câştigă pe lună.

Referitor la sumele pe care le primesc lunar "în mână", majoritatea, peste 17%, spune că primesc lunar pe lângă salariu sume până în 400 de lei.

Interesant este că un procent semnificativ din cei care lucrează la negru, 6,4%, primesc peste 2.000 de lei lunar fără acte, adică mai mult decât trei salarii minime pe economie.

Citeşte mai multe despre românii care câştigă bani la negru pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici