- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O tumoare cerebrală a fost redusă la jumătate printr-un tratament experimental: Injecţii cu substanţe radioactive
- Un inginer britanic în vârstă de 62 de ani aduce o rază de speranţă într-un studiu pentru tratarea unuia dintre cele mai agresive tipuri de cancer cerebral.
- Bărbatul a scăpat de jumătate din tumoarea cerebrală după ce medicii i-au făcut injecţii cu substanţe radioactive direct în creier.
O tumoare cerebrală a fost redusă la jumătate printr-un tratament experimental: Injecţii cu substanţe radioactive
Totul a început în decembrie anul trecut, când Paul a simţit o durere puternică de cap. La scurt timp, soţia sa a observat că faţa lui părea paralizată pe o parte şi s-a temut că ar putea fi vorba de un accident vascular cerebral. Diagnosticul a fost însă şi mai dur: glioblastom recurent, un tip de cancer cerebral care, în mod obişnuit, lasă pacienţilor doar 18 luni de viaţă.
După o operaţie şi mai multe şedinţe de chimioterapie şi radioterapie, tumoarea a început să crească din nou în iulie. În acel moment, Paul a primit şansa să participe la studiul clinic CITADEL-123, desfăşurat la University College London Hospitals.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Procedura este inovatoare: medicii implantează sub scalp un dispozitiv special numit rezervor Ommaya, conectat la tumoare printr-un tub subţire. Prin acest dispozitiv, ei injectează săptămânal un medicament numit ATT001, care transportă cantităţi mici de radioactivitate direct în tumoare. Tratamentul are capacitatea de a distruge celulele canceroase, fără să afecteze ţesutul sănătos din jur.
„Acest studiu a fost un colac de salvare pentru mine, având în vedere că şansele mele de supravieţuire erau de un an sau mai puţin", spune Paul Read, care nu a avut niciun efect secundar în urma tratamentului.
Dr. Paul Mulholland, oncologul care coordonează studiul, descrie rezultatele ca fiind „cu adevărat remarcabile" şi explică de ce această abordare ar putea funcţiona: „Tumorile cerebrale primare nu se răspândesc în restul corpului, rămân în aceeaşi zonă a creierului. De aceea, are sens să folosim un tratament ţintit, aplicat direct în tumoare”.
În prezent, un al doilea pacient a început acelaşi tratament, iar cercetătorii speră să ajungă la 40 de pacienţi în total. Ei plănuiesc să crească treptat doza de radiaţii şi să combine tratamentul cu imunoterapia, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor canceroase, punctează Sky News.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.