Conservarea secţiunilor neexplorate ale oraşului antic faţă de eroziunea naturii şi a timpului este o prioritate pentru cei care gestionează situl. De aceea oile care consumă iarba joacă un rol important.
„Dacă iarba şi alte plante cresc pe zidurile şi casele antice, aceasta este o problemă. Aşa că încercăm să avem o abordare sustenabilă a întregului mediu pentru a evita, de asemenea, să folosim substanţe, apoi să evităm să creştem plante, să avem plante care cresc pe ziduri şi ruine”, a declarat Gabriel Zuchtriegel, directorul Parcului Arheologic Pompei, potrivit Reuters.
Turma de 150 de oi a fost trimisă în Regio V, o secţiune nordică a oraşului, unde pe dealurile cu iarbă sunt numeroase ruine ale caselor antice. Zuchtriegel a declarat că iniţiativa privind oile ajută la economisirea de bani şi la conservarea peisajului.
„Este, de asemenea, ceva care oferă cu adevărat o idee despre cum era Pompei în perioada în care a fost redescoperit. Erau păduri, podgorii, vii, oi şi era acest tip de mediu rural, iar în mijlocul acestuia aveai Pompeiul”, a precizat Zuchtriegel.
Regio V este în continuare interzisă milioanelor de vizitatori care vin la Pompei în fiecare an.