Oameni în sălbăticie: De ce atacă animalele

Întâlnirile neaşteptate dintre oameni şi animalele sălbatice se înmulţesc, iar odată cu ele şi atacurile celor din urmă.

Urmărește
1365 afișări
Imaginea articolului Oameni în sălbăticie: De ce atacă animalele

Sursa foto: Pexels

Conflictele dintre oameni şi animalele sălbatice se înmulţesc din cauza extinderii populaţiei umane şi a lipsei de resurse cauzate de schimbările climatice, scrie BBC.

Aceste întâlniri întâmplătoare sunt la fel de neaşteptate pentru animalele din sălbăticie precum sunt pentru oameni. Din acest motiv, ele tind să adopte un comportament defensiv. În cazul unui urs, de exemplu, animalul încearcă „să doboare sau să neutralizeze persoana pentru că îi este frică şi apoi fuge”, explică Chris Servheen, un expert din cadrul US Fish and Wildlife Service, citat de BBC.

În ciuda atenţiei acordate acestor cazuri, numărul lor este de fapt unul foarte scăzut, între 1950 şi 2019 fiind înregistrate 5.089 de atacuri ale carnivorelor mari la nivel mondialoar. Dintre acestea doar 32% s-au soldat cu decese umane, în special din cauza felinelor mari precum leii şi pumele.

Specialiştii atrag atenţia cu privire la conflictele cauzate de oamenii care se apropie periculos de animale, în special în cazul femelelor cu pui. De cele mai multe ori, animalele ajung să fie eutanasiate din cauza curiozităţii şi neascultării umane. 

În trecut, conflictele dintre oameni şi animalele sălbatice au dus la decimarea populaţiilor de lupi din Europa şi Statele Unite şi la dispariţia subspeciilor de tigri din emisfera sudică, mai scrie BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici