Oamenii de ştiinţă testează vaccinuri cu ARN mesager pentru a proteja vacile şi oamenii împotriva gripei aviare

  • Epidemia de gripă aviară la vacile de lapte din Statele Unite a determinat dezvoltarea unor noi vaccinuri cu ARN mesager de ultimă generaţie.
  • Acestea folosesc o tehnologie asemănătoare cu cea din cazul vaccinurilor împotriva COVID-19 şi sunt testate atât pe animale, cât şi pe oameni.
Urmărește
435 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă testează vaccinuri cu ARN mesager pentru a proteja vacile şi oamenii împotriva gripei aviare

Oamenii de ştiinţă testează vaccinuri cu ARN mesager pentru a proteja vacile şi oamenii împotriva gripei aviare

Luna viitoare, Departamentul pentru Agricultură al SUA va începe să testeze un vaccin dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania prin administrarea acestuia la viţei, notează Associated Press (AP).

Ideea din spatele procesului este că dacă vaccinarea vacilor protejează lucrătorii din sectorul lactatelor, acest lucru ar putea însemna mai puţine şanse ca virusul să sară la oameni şi să sufere mutaţii care ar putea stimula, ulterior, răspândirea de la om la om.

Oficialii spun că au deja două vaccinuri candidate pentru oameni care par să se potrivească bine cu virusul gripei aviare din efectivele de vaci de lapte din SUA, potrivit AP.

Liniile de producţie a vaccinurilor antigripale se pregătesc deja pentru sezonul de toamnă, iar întrg procesul ar trebui să fie întrerupt pentru a produce dozele de vaccin  pentru gripa aviară. Astfel, guvernul a urmărit o altă abordare mai rapidă: tehnologia ARNm, care a fost utilizată şi la producerea vaccinurilor primare împotriva COVID-19.

Companiile farmaceutice Moderna şi Pfizer au anunţat, potrivit AP, că elaborează teste de laborator pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva gripei aviare la om, acestea aflându-se într-un stadiu incipient.

Virusul gripei aviare a început să se răspândească la mai multe specii de animale din mai multe ţări începând cu 2020. Până în prezent, cel puţin trei persoane din SUA - toate lucrători la ferme cu vaci infectate - au fost diagnosticate cu gripă aviară, deşi bolile au fost considerate uşoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici