- Home
- Social
- SLATINA, (24.05.2016, 15:24)
- Firuta Flutur , Ionut Jifcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii din Corabia merg zeci de kilometri pentru a face tomografii, deşi spitalul are tomograf nou
Locuitorii oraşului Corabia, situat în sudul judeţului Olt, sunt nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri pentru a face tomografii, deşi spitalul din localitate are de câteva luni un nou aparat tomograf, achiziţionat cu fonduri europene, transmite corespondentul MEDIFAX.
Urmărește
773 afișări
Oamenii din Corabia merg zeci de kilometri pentru a face tomografii, deşi spitalul are tomograf nou (Imagine Shuttestock / Mediafax Foto)
Tomograful, achiziţionat de Spitalul Corabia cu fonduri europene pentru policlinică, nu poate fi folosit decât de pacienţii unităţii medicale pentru că noul serviciu nu poate fi prins în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Olt din cauză că spitalul nu are angajat un radiolog cu normă întreagă.
În plus, spitalul nu poate efectua tomografii contra cost, deoarece s-ar încălca prevederile proiectului cu fonduri europene.
Managerul spitalului din Corabia, Cristian Filip, a declarat, pentru MEDIAFAX, că situaţia este cauzată de deficitul de medici de la nivelul unităţii. El a mai spus că tomograful este coordonat de o doctoriţă angajată cu jumătate de normă, care face naveta din Caracal, de la aproximativ 50 de kilometri. Tot la navetă sunt nevoiţi să apeleze şi oamenii din Corabia care, pentru a face tomografii, trebuie să meargă la Caracal, Slatina sau Craiova, pe distanţe de zeci de kilometri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
„Avem un singur medic cu jumătate de normă, doctoriţa Ionescu, care face tomografii. Am stabilit ca programul la tomograf să fie două zile pe săptămână, luni şi joi, după ora 13.00. Avem solicitări, nu a venit niciodată doctoriţa fără să facă tomografii. Într-o zi chiar s-au făcut nouă. Numai pacienţii internaţi pot face tomografii, pentru că nu avem contract cu CAS, din cauza lipsei unui medic. Doctoriţa Ionescu este angajata spitalului din Caracal şi vine doar câteva ore la Corabia. Conform proiectului, care a fost derulat cu fonduri europene, nu putem face cu bani”, a declarat pentru MEDIAFAX, Cristian Filip.
La Spitalul Corabia, tomografii se fac doar două zile pe săptămână, luni şi joi, şi doar pentru pacienţii unităţii medicale.
Reabilitarea ambulatoriului din Corabia s-a făcut cu fonduri europene şi a costat 5,5 milioane de euro, în proiect fiind cuprinsă şi achiziţionarea tomografului.
Aceasta nu este prima problemă pe care conducerea Spitalului Corabia o întâmpină, de la achiziţionarea aparatului tomograf. Chiar înainte de inaugurarea ambulatoriului, oficialii şi-au dat seama că aparatul nu încape pe uşă, fiind mai mare decât intrarea în unitatea sanitară. Tomograful comandat de pentru spital are 1,85 metri lungime şi 95 de centimetri lăţime, iar uşa Spitalului Orăşenesc Corabia avea 87 de centimetri. Mai mult, s-a constatat că încăperea nu era dotată corespunzător pentru examenul medical: lipseau uşile din plumb şi rampele de acces.
Citeşte şi: Construcţia penitenciarului din Caracal a fost oprită pentru că era la doar doi km de baza Deveselu
Citeşte şi: DIICOT cere aviz de începere a urmăririi penale pentru patru foşti miniştri, vizaţi în Rompetrol II
Citeşte şi: Într-un sat din Alba nu există nicio cârciumă. Localnicii - mai presus de prieteniile de pahar - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Ilona Brezoianu i-a dat replica lui Dan Negru după ce a criticat audiențele Revelionului de la Antena 1: „Monștri sacri”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe