- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.01.2017, 19:01)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oana Hăineală, Constantin Sima şi Mariana Moţ, propuşi secretari de stat în Ministerul Justiţiei
Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat pentru MEDIAFAX că magistraţii Oana Hăineală, Constantin Sima şi Mariana Moţ au fost propuşi secretari de stat în cadrul ministrului.
Urmărește
5980 afișări
Oana Hăineală, Constantin Sima şi Mariana Moţ, propuşi secretari de stat în Ministerul Justiţiei (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Arhiva Foto)
Cei trei au fost detaşaţi de la instituţiile la care activau la Ministerul Justiţiei, fiind propuşi secretari de stat. Magistraţii au fost detaşaţi pentru o perioadă de trei ani.
Ministerul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat pentru MEDIAFAX că i-a propus pe Oana Hăineală, Constantin Sima şi Mariana Moţ secretari de stat în cadrul ministerului.
Oana Hăineală a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii timp de şase ani, terminându-şi mandatul pe 6 ianuarie. În cadrul consiliului a fost reprezentant al parchetelor de pe lângă tribunale. Magistratul a fost numit de Guvernul Ciolos, pe 29 decembrie 2016, în funcţia de membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Ulterior, la începutul anului, executivul a abrogat hotărârea de numire în această funcţie. Oana Haineală a candidat pentru funcţia de procuror general al României, însă nu a fost propusă de ministrul Justiţiei, funcţia fiind ocupată de Augustin Lazăr. Potrivit unor surse judiciare, numele Oanei Hăineală ar fi fost vehiculat pentru o funcţie de adjunct al procurorului general al României însă Raluca Prună nu a propus-o, fiind numiţi adjuncţi Laura Oprean şi Bogdan Licu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Din iulie 2010 până în ianuarie 2011, Oana Hăineala a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov iar anterior, consilier al Preşedintelui Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, în perioada februarie - iulie 2010.
Din luna mai a anului 2009, până în februarie 2010, a fost consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului, ministrul administraţiei şi internelor. În intervalul mai 2007 - mai 2009, a ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru relaţia cu Ministerul Public, în cadrul Ministerului Justiţiei.
În perioada 2004 - 2008, Oana Hăineală a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău iar anterior, în intervalul 15 iunie 2004 – 1 august 2004 a fost procuror şef al Biroului de anchete speciale în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Timp de câteva luni, pe parcursul anului 2004, a activat in cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a parchetului instanţei supreme. Din anul 2002 până în 2004 a fost adjunct al prim- procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. În 2001 - 2002 a condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Moineşti, iar în perioada 1998 - 2002 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Şi-a început cariera în sistemul judiciar în anul 1998, ca avocat în baroul Bacău.
Constantin Sima este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi preşedinte al Asociaţiei Procurorilor din România. Sima are o vechime în magistratură de peste 30 de ani, având vârsta de 62 de ani.
Al treilea secretar de stat propus de minister este Mariana Moţ, judecător la Curtea de Apel Craiova.
Citeşte şi: Peste 120 de militari au intervenit pentru sprijinirea populaţiei afectate de viscol şi zăpadă
Citeşte şi: Două persoane rănite, după ce 2 TIR-uri încărcate cu păcură, respectiv cherestea,s-au ciocnit în Timiş
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Gripa aviară, confirmată în Prahova
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe