Instanţa supremă a luat în discuţie, luni, cererea de mutare a procesului poliţistului Cristian Cioacă, solicitarea fiind respinsă.
Astfel, dosarul a rămas la Curtea de Apel Braşov, următorul termen în cauză fiind stabilit la această instanţă în 25 mai.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au solicitat judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea procesului de la Braşov la o altă instanţă din ţară, întrucât magistraţii braşoveni ar putea fi subiectivi în soluţionarea dosarului.
Poliţistul Cristian Cioacă este acuzat, alături de hackerul Adrian Niţu, pentru spargerea adresei de e-mail a avocatei Elodia Ghinescu, schimbând parola.
În acest caz, în 24 ianuarie 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Cioacă, în dosarul în care este acuzat de accesarea fără drept a adresei de e-mail soţiei sale. În 2 februarie 2008, judecătorii au admis cererea de eliberare sub control judiciar a acuzatului, astfel că Cioacă a fost pus în libertate.
Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă în data de 30 august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei sale, timp în care a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a femeii, scopul fiind – potrivit Parchetului – acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.
Cioacă a motivat sarcastic, în faţa instanţei supreme, că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.
De altfel, potrivit unor jurnale, poliţistul a susţinut că a primit şi cadouri din străinătate, fără să inte în detalii cu privire la ţara de destinaţie a obiectelor pe care le-ar fi primit, iar ca ofiţer judiciarist nu a întreprins nicio acţiune de găsire a femeii cu care are un copil de aproximativ doi ani.
Mai mult, el a sugerat zâmbind jurnaliştilor că soţia sa era imorală.
Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.
De altfel, instanţa supremă a reţinut infracţiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea poliţistului, însă în lipsa cadavrului judecătorii l-au eliberat.