Obiceiurile care ne-au adus aici: Câini fierţi de vii în Wuhan şi pisici spânzurate

Publicat: 27 03. 2020, 15:02
Actualizat: 10 08. 2020, 15:46

Pieţele din Wuhan, punctul de pornire al epidemiei de coronavirus, afişau o „diversitate” de nedescris. Animale precum pisici, câini sau pui de lup erau traficate în acest oraş din China, iar apoi vândute la tarabă, gata preparate, pentru a fi mâncate, scrie The Sun.

În aceste pieţe, câinii erau fierţi de vii, liliecii serviţi pe beţişoare, ca acadelele, pisicile spânzurate, şobolanii prăjiţi la rotisoare imense, iar şerpii tranşaţi, pregătiţi pentru a fi consumaţi. Sângele era prezent peste tot.

Aici nu exista niciun standard de igienă, cruzimea faţă de animale era dusă la extrem, iar pericolul de contaminare era prezent pretutindeni, scrie The Sun.

Urşi, tigri, pui de lup şi broaşte ţestoase făceau la rându-le parte din acest spectacol.

Oamenii de ştiinţă au stabilit că, cel mai probabil, pandemia cu care ne confruntăm a pornit de aici.

Prin urmare, cum se explică lipsa de reacţie a celorlalţi oameni în raport cu ceea ce se întâmplă în Wuhan? Poate prin faptul că, de fiecare dată când cineva încearcă să ia atitudine, este acuzat de rasism, sunt de părere jurnaliştii The Sun.

Până în anul 2018, traficarea acestor animale reprezenta o industrie de 150 de miliarde de lire sterline, pentru că bogaţii lumii plăteau bani grei pentru a mânca vietăţi ce ar prezenta proprietăţi medicinale deosebite, potrivit medicinei tradiţionale chineze.

Acum, după extinderea pandemiei, guvernul chinez a interzis temporar traficarea acestor animale şi a închis pieţe precum cea din Wuhan. Dar nu este o decizie permanentă, deşi ar trebui să fie, atrag atenţia cei de la The Sun.