La centrul respectiv nu se poate face vaccinare non-stop deoarece nu pot fi actualizate datele la ore târzii în platformă.
„Din punct de vedere tehnic, cred că se vor găsi soluţii să se efectueze introducerea datelor electronic. Problema este că în momentul de faţă platforma de programare este creată pe cele 12 ore de lucru, de la 8.00 la 20.00, din acest motiv este nevoie de modificări din punct de vedere tehnic ca să permită înscrierea şi programarea persoanelor pentru un interval de 24 de ore, lucru care nu s-a putut produce, având în vedere că solicitarea a fost făcută recent”, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19.
Specialiştii caută soluţii, a adăugat medicul.
Întrebat dacă va exista o perioadă în care cei programaţi noaptea vor fi imunizaţi mai devreme, Gheorghiţă a răspuns: „Da, prin coordonare între programatorii centrului de vaccinare şi persoanele aflate în lista de aşteptare”.
Primul centru de vaccinare din România care va funcţiona non-stop a fost deschis la Spitalul Judeţean Timişoara, însă deocamdată nu permite programarea şi pe timp de noapte, deoarece datele nu pot fi introduse în platformă.