- Home
- Social
- BRAŞOV, (04.12.2013, 11:26)
- Mihaela Gradinaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OFERTE de Crăciun: Cel mai ieftin sejur de 3 nopţi la Predeal şi Poiana Braşov - 560 de lei. De Revelion preţul este dublu
Turiştii care vor petrece sărbătorile în Braşov pot opta de Crăciun între pensiuni din Bran-Moeciu, unde cazarea începe de la 40 lei pe noapte şi hoteluri sau pensiuni din Poiană şi Predeal, unde tarifele pentru trei nopţi încep de la 560 lei la hotel de trei stele. De Revelion, preţurile sunt duble
Urmărește
2360 afișări
OFERTE de Crăciun: Cel mai ieftin sejur de 3 nopţi la Predeal şi Poiana Braşov - 560 de lei. De Revelion preţul este dublu (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)
Pensiunile şi hotelurile din Poiana Braşov şi Predeal, ocupate în proporţie de 80-90 la sută
Pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov au fost rezervate în proporţie de 80% pentru Crăciun şi de 90% pentru Revelion, iar preţurile la majoritatea
unităţilor de cazare au rămas la fel ca anul trecut. Hotelierii oferă, în principal, pachete pentru minimum trei nopţi de cazare, în care sunt incluse diverse facilităţi, în funcţie de specificul fiecărei unităţi hoteliere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
La un hotel de patru stele din Braşov pentru minivacanţa de Revelion o noapte de cazare costă 200 de lei pentru o persoană, iar pentru un sejur de trei nopţi preţul este de 578 de lei de persoană, în timp ce la un hotel de trei stele din oraş preţurile pornesc de la 60 de lei de persoană pentru o noapte.
În Poiana Braşov, preţurile sunt semnificativ mai mari.
Un hotel de trei stele oferă sejur de trei nopţi cu demipensiune şi cina festivă de Revelion inclusă, la preţuri de la 416 euro de persoană până la 513 euro, în funcţie de tipul camerei. La un alt hotel de trei stele din Poiană trei nopţi de cazare, de Crăciun, costă 560 de lei de persoană, în timp ce de Revelion preţul se dublează şi ajunge la 1.200 de lei de persoană, fiind inclusă cina festivă de Revelion şi o "cină tradiţională" de 1 ianuarie.
La un hotel de patru stele din staţiune, la preţul de 1.100 de lei pentru cinci nopţi de cazare pentru o persoană în perioada Crăciunului, turiştii au incluse şi micul dejun, o cină festivă de Crăciun, dar şi spectacole pentru copii şi recitaluri de muzică uşoară şi populară în fiecare seară. Copiii vor avea parte şi de vizita lui Moş Crăciun în seara de Ajun. Acelaşi hotel oferă un pachet de Revelion la preţul de 3.200 de lei pentru cinci nopţi de cazare pentru o persoană, cu demipensiune şi cină festivă de Revelion, la care se adaugă diverse programe de divertisment, acces la piscină şi saună.
Un alt hotel de lux oferă cazare pentru cinci nopţi, în perioada Crăciunului, la preţul de 353 de euro pentru o persoană, în tarif fiind inclusă cazarea în regim de demipensiune, o cină festivă de Crăciun, dar şi echipament sportiv pentru schi sau snowboard şi posibilitatea de a închiria ATV-uri sau snow-mobiluri.
Costul unul pachet de şase nopţi de cazare într-un hotel de lux din Poiana Braşov poate ajunge de Revelion la 839 de euro de persoană.
La o pensiune de trei stele din Poiană, un sejur de trei nopţi în perioada Crăciunului costă 249 de euro de persoană, iar un sejur de patru nopţi ajunge la 289 de euro de persoană. La sosire, oaspeţii vor fi întâmpinaţi cu vin fiert şi mere coapte, iar în seara de Ajun vor fi invitaţi la un program de colinde în jurul unui foc de tabără de unde nu vor lipsi vinul şi ţuica fiartă, purceluşul la proţap, pomana porcului şi alte preparate speciale de Crăciun. În prima zi de Crăciun, turiştii vor lua un mic dejun tradiţional şi pot opta pentru o şedinţă de masaj, saună şi jacuzzi sau pot juca biliard. La aceeaşi pensiune, pachetul de Revelion ajunge la 545 de euro de persoană pentru cinci nopţi de cazare, cu mic dejun, cină şi cină festivă şi petrecere de Revelion.
Tot în Poiana Braşov, la o vilă de patru stele, în toată perioada Crăciun-Revelion, un loc în apartament costă 250 de euro pentru cinci nopţi, 340 de euro pentru opt nopţi şi 400 de euro pentru zece nopţi de cazare. Vila poate fi închiriată în întregime şi are o capacitate de 20 de locuri, din care opt în pat suplimentar. Oferta are mic dejun inclus, iar copiii până la vârsta de şapte ani beneficiază de gratuitate la cazare şi masă.
Multe dintre hotelurile şi pensiunile din Poiană sunt deja rezervate în totalitate pentru Revelion.
La Predeal, turişitii îşi pot petrece vacanţa de Crăciun la o pensiune de două stele la preţul de 100 de lei pe noapte pentru o persoană în cameră dublă, 120 de lei pe noapte de persoană în cameră triplă, iar un loc într-un apartament decomandat de cinci locuri costă 200 de lei de persoană pe noapte. Pentru cina festivă de Crăciun, turiştii mai trebuie să achite încă 50 de lei de persoană, iar pentru micul dejun alţi 10 lei. De Revelion, pensiunea, care are 18 locuri, se închiriază în totalitate, la preţul de 10.000 de lei pentru patru nopţi cazare. În acest caz, turiştii au la dispoziţie bucătărie şi gătar în curte.
O altă pensiune de două stele din Predeal oferă un pachet de cinci nopţi, de Revelion, la 250 de lei de persoană pe noapte, fără facilităţi incluse. Pentru perioada Crăciunului, pensiunea nu are oferte. De asemenea, o altă vilă din Predeal, tot de două stele, are doar oferte pentru închirierea întregii pensiuni, care cuprinde şase camere, tariful de Revelion fiind 3.500 de lei pentru patru nopţi şi 4.000 lei pentru cinci nopţi.
Cei care nu vor să-şi prepare singuri masa de Crăciun sau Revelion pot opta pentru o pensiune de trei stele din Predeal. Aici, de Crăciun, la un pachet de patru nopţi, turiştii primesc bonus încă o noapte de cazare, pot asista la tradiţiile de tăierea porcului în Ajun şi au inclusă cina de Crăciun. Preţurile pentru această ofertă sunt între 165 şi 219 euro de persoană sejurul, în funţie de camera aleasă, cu un avans de 50% din preţ la rezervare. Pentru perioada de Revelion, preţurile cresc la 535-660 de euro de persoană un sejur de cinci nopţi, cu cină festivă şi mic dejun incluse în preţ.
La un hotel de trei stele din staţiune preţurile pentru perioada Crăciunului pornesc de la 290 de euro camera pentru cinci nopţi de cazare şi ajung la 790 de euro camera pentru cinci nopţi de cazare. Hotelul oferă turişilor cină festivă de Crăciun, prepararea produselor tradiţionale, colinde şi venirea lui Moş Crăciun pentru copii. De asemenea, turiştii au ca bonus încă o noapte de cazare, gratuit, dacă vor să-şi prelungească vacanţa. De Revelion, acelaşi pachet este vândut la preţuri cuprinse între 590 de euro şi 1.490 de euro pentru cinci nopţi camera şi o noapte gratuit, cu mic dejun, cină festivă şi petrecere cu artificii de Revelion.
"Crăciunul Tradiţional 2013", la preţuri între 40 şi 600 de lei, la pensiuni din zona Bran-Moeciu
Cea mai ieftină alternativă de petrecere a sărbătorilor de iarnă în Braşov vine de la pensiunile cuprinse în Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). Asociaţia a lansat, zilele trecute, programul "Tradiţiile Crăciunului 2013", care se va desfăşura în această iarnă atât în perioada Crăciunului pe rit nou, cât şi pe rit vechi şi prin care sunt oferite pachete turistice la pensiuni din zona Bran-Moeciu.
Potrvit preşedintelui asociaţiei, Maria Stoian, pensiunile din zona Bran-Moeciu sunt deja rezervate în proporţie de 60 la sută.
"Programul a fost lansat foarte recent şi nu avem încă o situaţie foarte exactă a rezervărilor, însă estimăm că în zona Bran-Moeciu avem rezervări de 60 la sută, dar se fac în continuare. Mai multe sunt pentru perioada Revelionului, iar pentru sărbătorile de Crăciun turiştii se interesează mai mult pentru tradiţiile de tăiere a porcului şi preparare a produselor tradiţionale", a spus Maria Stoian.
Tarifele variază de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de două margarete, pentru o noapte de cazare, şi 600 de lei de persoană pentru trei nopţi, cu toate mesele incluse, la o pensiune de patru margarete. Media este de 500-600 de lei de persoană, cu trei nopţi de cazare şi cina festivă de Crăciun.
Turiştii care aleg de Crăciun această zonă vor putea merge la colindat din poartă în poartă, se vor putea plimba prin sat cu sănii trase de cai sau boi sau pot lua parte la tăierea porcului.
O urcare cu telecabina la Poiană - 20 de lei; închirierea echipamentului de schi - între 35 şi 45 de lei
Turiştii care ajung de sărbători în judeţul Braşov pot schia pe pârtiile din Poiana Braşov şi Predeal. În Poiana Braşov, stratul de zăpadă măsoară deja 20 de centimetri, iar la Predeal 30 de centimetri.
Începând din acest sezon, tarifele pentru transportul pe cablu în Poiana Braşov au crescut cu 3-5 procente, în urma unei hotărâri de Consiliu Local. O urcare sau o coborâre cu telecabinele din Poiana Braşov costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii între 6 şi 12 ani. Urcarea şi coborârea vor costa 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii.
În ceea ce priveşte accesul pe puncte la telecabine, telegondolă, telescaune şi teleschiuri, cea mai ieftină cartelă, de 6 puncte, costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpă, cu 240 de puncte, este 530 de lei pentru adulţi şi 290 de lei pentru copii.
De asemenea, iubitorii sporturilor de iarnă pot opta şi pentru abonamente la transportul pe cablu, care diferă în funcţie de ore, preţul încadrându-se între 60 şi 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcări nelimitate costă 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon - 1.000 de lei (600 de lei pentru copii).
Deşi pe principalele pârtii din Poiană se schiază deja, sezonul de schi va fi deschis oficial, ca în fiecare an, în primul week-end de dinaintea Crăciunului. Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Pârtiile cu dificultate medie sunt Drumul Roşu (4.725 metri) şi Sulinar (2.820 de metri), iar pârtiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) şi Kanzel (297 metri) sunt destinate schiorilor cu experienţă.
Braşovenii şi turiştii au la dispoziţie şi echipamente de schi sau pot lua lecţii de la monitorii de schi.
Turiştii care vor să închirieze echipament de schi (clăpari şi schiuri) trebuie să scoată din buzunar între 35 şi 45 lei, un echipament de snowboard (boots şi
placă) costă tot între 35 şi 45 lei, iar preţul unei sănii este de 10-20 de lei. Unele centre de închiriere oferă bonus, pentru copii, cască de protecţie. Tariful pentru închirierea unui snowmobil pentru copii este de 25 de lei pentru 10 minute sau 40 de lei pentru 20 minute sau 250 de lei o oră pentru adulţi.
Cei care nu ştiu să schieze şi vor să înveţe pot face cursuri de cinci zile. Preţul unui curs de cinci zile, câte două ore pe zi, pentru trei persoane, este de 1.500 de lei, pentru două persoane între 1.200 şi 1.400 de lei, iar pentru o singură persoană - 800 de lei. Pentru copii, preţul unei şedinţe cu monitorul de schi costă între 50 şi 70 de lei. În preţ este inclus echipamentul, skipass-ul, instructorul şi transportul din Livada Poştei până în Poiană şi înapoi.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 23:04
-
astăzi, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate