OFERTE DE SĂRBĂTORI: Cazare gratuită, de Crăciun, la două mănăstiri din judeţul Sălaj
Turiştii care vor să petreacă perioada Crăciunului în Sălaj pot beneficia de cazare gratuită la două mănăstiri din judeţ care oferă 35 de locuri pentru turism ecumenic, în timp ce iubitorii muntelui pot petrece Revelionul în Tabăra Tusa - Izvoarele Barcăului, la preţuri modice.
OFERTE DE SĂRBĂTORI: Cazare gratuită, de Crăciun, la două mănăstiri din judeţul Sălaj (Imagine: Livia Cimpoeru/Mediafax Foto)
Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Sălajului, Gabriel Gârdan, a declarat că în perioada Crăciunului mănăstirile Strâmba şi Bic pun la dispoziţie 35 de locuri de cazare, toate gratuite, persoanelor interesate de turismul ecumenic.
"Avem în Sălaj două mănăstiri care pun la dispoziţie 35 de locuri de cazare pelerinilor interesaţi de turismul ecumenic şi care doresc să petreacă sărbătoarea Crăciunului în linişte şi rugăciune. Nu deţinem o capacitate de cazare atât de mare ca mănăstirile din Moldova sau din alte regiuni ale ţării, dar cei care doresc să petreacă momentul Naşterii Domnului pe meleaguri sălăjene sunt bineveniţi la Strâmba şi Bic, unde cazarea este gratuită, în limita locurilor disponibile", a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Sălajului.
Potrivit sursei citate, din totalul de locuri de cazare, 25 sunt la Mănăstirea Strâmba, aceasta fiind una dintre mănăstirile ortodoxe vechi ale Transilvaniei, singura de călugări din judeţ. Aceasta a fost înfiinţată, după unele surse istorice, în secolul al XV-lea, în localitatea Păduriş, iar numele provine probabil de la o credincioasă "strâmbă şi şchioapă" care a lăsat moştenire locul pe care a fost ridicată mănăstirea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Conform lui Gabriel Gârdan, biserica de lemn din Mănăstirea Strâmba a fost ridicată spre sfârşitul secolului al XVIII-lea şi se află pe lista monumentelor istorice de patrimoniu.
Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Sălajului a declarat că alte zece locuri de cazare sunt oferite la Mănăstirea Bic, care este una de maici şi a cărei construcţie a început în 1995. Aflată la o distanţă de cinci kilometri de oraşul Şimleu Silvaniei, Mănăstirea Bic include între ziduri o biserică din lemn care datează din anul 1720.
Pe de altă parte, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj pune la dispoziţia tinerilor care doresc să îşi petreacă Revelionul într-o zonă montană deosebită 50 de locuri de cazare în Tabăra Tusa - Izvoarele Barcăului.
"În perioada 31 decembrie 2011 - 2 ianuarie 2012, DJST Sălaj oferă 50 de locuri de cazare pentru petrecerea vacanţei de iarnă şi a nopţii dintre ani. Preţul este accesibil, în cei 283 de lei/sejur/persoană fiind inclusă atât cazarea, trei mese/zi (regim catering - n.r.), precum şi masa din noaptea de Revelion. Beneficiarii acestei oferte trebuie să fie tineri cu vârsta de până în 35 de ani", a declarat Adrian Fărcaş.
Potrivit sursei citate, cei interesaţi să petreacă Revelionul în tabăra respectivă asigurându-şi singuri, însă, mesele zilnice pot opta doar pentru locurile de cazare, preţul stabilit fiind de 30 de lei de persoană pentru o noapte.
Cazarea este asigurată în camere cu trei, patru sau cinci paturi.
Rezervaţia Tusa este una aparte, pe alocuri sălbatică, zona muntoasă oferind posibilitatea realizării de trasee şi drumeţii inedite, până la izvoarele râului Barcău. Printre atracţiile zonei se numără şi bisericile de lemn din localtăţile Sârbi şi Tusa, păstrăvăria "Izvoarele Barcăului" din localitatea Tusa, relieful carstic de la cele două izvoare ale râului Bărcau, numite de localnici Izbucul Mic şi Izbucul Mare, Peştera Ponorului şi Cheile Barcăului.
(Material realizat de Mihaela Moldovan, corespondenti@mediafax.ro)
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO