Oficiu pentru recuperarea creanţelor, în cadrul Poliţiei Române - proiect
Un oficiu pentru recuperarea creanţelor, care se va ocupa de urmărirea şi identificarea bunurilor provenite din infracţiuni, va fi înfiinţat în cadrul Poliţiei Române, pentru acest serviciu fiind prevăzute opt funcţii, posturile urmând să fie suplimentate la rectificarea bugetară.
Oficiu pentru recuperarea creanţelor, în cadrul Poliţiei Române - proiect
Înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Recuperarea Creanţelor în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este prevăzută într-un proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Noua structură va fi desemnată ca oficiu naţional pentru recuperarea creanţelor în domeniul urmăririi si identificării produselor provenite din săvârşirea de infracţiuni sau a altor bunuri având legătură cu infracţiunile.
ONRC va coopera cu oficiile cu atribuţii similare din statele membre ale Uniunii Europene prin schimbul de informaţii în domeniul urmăririi şi identificării produselor provenite din săvârsirea de infracţiuni sau a altor bunuri având legătură cu infracţiunile şi care ar putea face obiectul unei dispoziţii de îngheţare, de sechestru sau de confiscare emise de o autoritate judiciară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Oficiul pentru recuperarea creanţelor va avea acces on-line la bazele de date ale altor instituţii şi va coopera cu Parchetul instanţei supreme, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Autoritatea Naţională a Vămilor, Comisariatul General al Gărzii Financiare, Banca Naţională a României, precum şi cu orice persoană fizică sau juridică ce deţine informaţii în acest sens.
În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern, între IGPR şi aceste instituţii vor fi încheiate protocoale prin care se vor stabili modalităţile concrete de cooperare şi categoriile de informaţii ce pot fi transmise. Pentru furnizarea rapidă a acestor informaţii, insituţiile cu care va colabora ONRC îşi vor desemna persoane de coordonare a acestor activităţi.
Structura organizatorică şi numărul de funcţii sunt stabilite prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor.
Astfel, pentru noua structură sunt prevăzute şapte posturi de execuţie şi unul de conducere.
Cheltuielile pentru această nouă structură au fost estimate pentru acest an la 399.228 de lei, din care 346.728 pentru cheltuieli de personal şi 52.500 de lei pentru bunuri şi servicii.
Această sumă va fi asigurată prin suplimentarea bugetului Ministerului Administraţiei şi Internelor din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2009, iar posturile necesare vor fi suplimentate la rectificarea bugetară pe anul în curs, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO