- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.11.2012, 21:48)
- Aurelia Alexa
Oficiul Român pentru Adopţii: Peste 1.200 de familii atestate în vederea adopţiei, 711 copii adoptaţi până în noiembrie. Cele mai multe adopţii finalizate în 2012: Bucureşti, Constanţa şi Prahova
Peste 1.200 de familii au fost atestate pentru adopţie până în 16 noiembrie, mai mult de jumătate dorind un copil român, iar 329 optând pentru unul de cel mult trei ani, potrivit datelor centralizate de ORA, conform cărora, în perioada menţionată, 711 minori au fost încredinţaţi în adopţie.
Urmărește
1520 afișări
Oficiul Român pentru Adopţii: Peste 1.200 de familii atestate în vederea adopţiei, 711 copii adoptaţi până în noiembrie
Oficiul Român pentru Adopţii (ORA) a anunţat, luni, că în primele 11 luni ale anului 1.222 de familii au fost atestate pentru adopţie, cele mai multe (1.110) fiind atestate pentru adoptarea unui copil, 110 - pentru doi, iar două familii - pentru trei copii
În 39 la sută din cazurile de deschidere a procedurii de adopţie, familiile acceptă copii cu diverse probleme de sănătate sau întârzieri în dezvoltare, pentru restul de 61 la sută opţiunile îndreptându-se către copii fără boli cronice, întârzieri în dezvoltare sau handicap.
Dintre copii pentru care a fost deschisă procedura de adopţie, 180 sunt din categoria de vârstă 9-11 ani, 176 - din categoria 3-5 ani, 175 - din categoria 6-8 ani, 158 - din categoria 0-2 ani, iar 95 - din cea peste 12 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Exportul de arme ruseşti s-a prăbuşit cu 92% în anul 2024, a scăzut de 14 ori faţă de 2021, la sub 1 miliard de euro. Paradoxal, România a ajuns Rusia la exportul de arme
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
Potrivit ORA, 53 la sută dintre copiii pentru care a fost deschisă procedura de adopţie sunt băieţi, iar 47 la sută, fete.
În ceea ce priveşte etnia, 56 la sută sunt români, 25 la sută au etnie nespecificată, iar 19 la sută aparţin unei anumite etnii.
Cele mai multe adopţii finalizate anul acesta, respectiv 86, au fost în Bucureşti, care este urmat de judeţele Constanţa, cu 49 de adopţii, şi Prahova, cu 44 de adopţii, potrivit datelor centralizate de Oficiul Român pentru Adopţii (ORA).
ORA precizează că încredinţarea în vederea adopţiei a fost aprobată, la nivel naţional, în 711 cazuri.
În clasamentul alcătuit după numărul de adopţii finalizare urmează judeţele Ilfov, cu 37 de adopţii, şi Dâmboviţa şi Braşov, cu câte 35.
Judeţele cu cele mai puţine adopţii finalizate, respectiv câte trei, sunt Giurgiu , Harghita şi Maramureş.
ORA a mai precizat că, de la începutul anului, pentru 977 de copii a fost deschisă procedura de adopţie, prin pronunţarea sentinţei civile.
Cele mai multe sentinţe pentru deschiderea procedurii de adopţie au fost în Dâmboviţa (71), Braşov (59), Prahova (54), Constanţa (51), iar cele mai puţine, în Satu Mare (două).
Potrivit sursei citate, pentru 421 de copii a fost pronunţată sentinţa civilă de încuviinţare în vederea adopţiei.
Cele mai multe sentinţe pentru încredinţarea în vederea adopţiei au fost înregistrate în Dâmboviţa (36), Braşov (32), Bucureşti (28), Constanţa (26), în timp ce în Caraş-Severin nu a fost pronunţată nicio astfel de sentinţă, iar în Giurgiu şi Maramureş a fost câte una.
Cele mai multe dintre familiile atestate pentru adopţie vor să înfieze copii care să aibă cel mult doi sau trei ani, copiii de peste 13 ani fiind cel mai greu adoptabili, reiese dintr-o statistică a Oficiului Român pentru Adopţii (ORA).
Din numărul total de familii atestate în perioada 1 ianuarie - 16 noiembrie, 875 au optat pentru un copil român, fiind exclusă orice altă naţionalitate.
De asemenea, 435 de familii şi-au dorit o fată, 204 - un băiat, iar 583 nu au avut o preferinţă privind sexul copilului.
Totodată, potrivit sursei citate, 451 dintre familiile atestate au solicitat copii fără boli cronice, întârzieri în dezvoltare sau handicap.
Cele mai multe dintre familii (329) au fost atestate pentru adoptarea unui copil de cel mult trei ani, 272 de familii - pentru unul de cel mult doi ani, 199 - pentru copil de cel mult patru ani, 132 - pentru unul de cel mult cinci ani, 65 - pentru copil în vârstă de maximum şase ani, 54 - pentru unul de cel mult un an, 41 - pentru maximum şapte ani, 32 - pentru cel mult zece ani, 25 - pentru maximum opt ani, 20 - pentru cel mult 12 ani şi 19 - pentru un copil de cel mult nouă ani.
Cele mai multe persoane/familii care au obţinut atestat în perioada menţionată sunt din categoria de vârstă 36 - 40 de ani, urmate de cei din categoria 41 - 45 de ani, potrivit aceleiaşi surse.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Dispozitivele erotice smart sunt vulnerabile la atacuri cibernetice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe