- Home
- Social
- OLT, (27.07.2017, 15:55)
- Ionut Jifcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Olt: Cum vor autorităţile să mute un drum pentru a nu trece printr-o fabrică recent inaugurată
Traseul Drumului Expres Craiova - Piteşti trece prin fabrica pe care Grupul Prysmian a construit-o la Slatina, potrivit studiului de fezabilitate vechi din 2007, însă reprezentanţii autorităţilor spun că proiectul final prevede ocolirea noii construcţii.
Urmărește
3762 afișări
Olt: Cum vor autorităţile să mute un drum pentru a nu trece printr-o fabrică recent inaugurată (Imagine: Ovidiu Dumitru-Matiu/ Mediafax Foto)
Actualul traseu al Drumului Expres Craiova - Piteşti ocoleşte municipiul Slatina printr-o zonă în care este, în prezent, construită o fabrică a Grupului Prysmian, inaugurată chiar la începutul acestei luni, în Parcul industrial al oraşului. Potrivit acestui document, vechi din 2007, drumul trece exact prin mijlocul acestei fabrici.
Reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene se gândesc deja cum să mute drumul.
„Traseul drumului expres Craiova – Piteşti trece pe lângă fabrica celor de la Prysmian. Într-adevăr, în actualele schiţe, se suprapune pe terenul Parcului Industrial, dar în final n-o să treacă prin parc, ci prin spatele fabricii. Am avut discuţii şi cu cei de la CNAIR, săptămâna trecută, şi drumul nu va trece prin Prysmian”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul Slatinei Emil Moţ .
Şi preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a asigurat că investiţiile din zonă nu vor fi afectate de traseul şoselei de mare viteză.
„Pe vechiul studiu de fezabilitate care a fost făcut în anul 2007, traseul drumului expres atingea o parte din terenul Parcului Industrial. Au fost făcute discuţii la Bucureşti, urmând ca odată cu desemnarea proiectantului pentru acel drum, să fie făcute modificări astfel încât drumul să ocolească, practic, parcul industrial şi să nu avem probleme cu investiţiile din acea zonă”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, Oprescu.
Reprezentanţii Grupului Prysmian au afirmat, într-un răspuns transmis corespondentului MEDIAFAX, că nu au primit o comunicare oficială din partea autorităţilor publice cu privire la acest subiect şi de aceea nu pot comenta pe marginea lui. Cu toate acestea, ei au transmis că, recent, au fost anunţaţi despre existenţa unui studiu de fezabilitate realizat de către CNAIR şi au solicitat imediat clarificările necesare, pe care estimează că le vor primi, în săptămânile următoare.
În plus, cei de la Prysmian, arată că, în momentul în care a fost achiziţionat terenul din Parcul Industrial, acesta era descărcat de sarcini.
„Prysmian a achiziţionat terenul în noiembrie 2014, în urma participării în licitaţia publică iniţiată de municipalitatea din Slatina. În virtutea procedurii de due diligence de la acel moment şi în baza certificărilor pe care le-am primit din partea vânzătorului, terenul a fost achiziţionat liber de orice sarcină. Nu am primit din partea autorităţilor, fie ele locale sau naţionale, vreo informare cu privire la existenţa unor limitări ale dreptului de proprietate achiziţionat de noi şi, în septembrie 2015, am obţinut autorizaţia de construcţie necesară noii fabrici, a cărei inaugurare a avut loc pe 13 iunie 2017, în prezenţa autorităţilor locale şi naţionale”, se mai arată în răspunsul oficial.
Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii CNAIR n-au răspuns solicitării corespondentului MEDIAFAX pentru un punct de vedere pe această temă.
Potrivit proiectului transmis de CNAIR Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Piteşti ar tranzita judeţul Olt, tronsonul doi şi tronsonul trei.
Tronsonul doi, format din două loturi, va avea o lungime de 39,85 de km, va costa 1,47 miliarde lei fără TVA şi urmează să fie construit între limita judeţelor Dolj şi Olt şi limita judeţelor Olt şi Argeş. Cel de-al doilea tronson va traversa teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina şi Valea Mare.
Tronsonul 3 cu o lungime de 31,75 km va fi construit între km 57+550 şi km 89+300 şi va avea o valoare de 904,81 milioane lei fără TVA.
Cuprins între intersecţia cu DN 65 , în apropierea municipiului Slatina şi limita dintre judeţele Olt şi Argeş, tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti va tranzita teritoriile localităţilor Valea Mare, Priseaca, Scorniceşti, Optaşi, Tătuleşti, Coloneşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Citeşte şi: A fost emis certificatul de urbanism pentru tronsonul din judeţul Vâlcea al autostrăzii Sibiu-Piteşti
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe