Omul de afaceri craiovean Samir Sprânceană, judecat pentru fraude informatice, pus în libertate

Omul de afaceri craiovean Samir Sprânceană, judecat în stare de arest preventiv într-un dosar de fraude informatice, a fost eliberat, vineri, după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis apelul formulat împotriva unei decizii a Tribunalului Dolj de a-l menţine în arest.

Urmărește
8 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecător Aurel Ilie, alături de Samir Spânceană au mai fost eliberate alte cinci persoane trimise în judecată alături de omul de afaceri într-un dosar de fraude informatice.

“Magistraţii au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea. La această oră cred că au şi fost eliberaţi”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX judecătorul Aurel Ilie.

Samir Sprânceană se afla în arest din iunie 2010.

Omul de afaceri craiovean Samir Sprânceană, cercetat alături de alte cinci persoane într-un dosar de falsificare de carduri, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în toamna anului trecut.

Samir Sprânceană, alături de nepotul său, Ovidiu Doran, de Bogdan Iulian Niţulescu, Claudiu Bălan, Liviu Sfetcovici şi Aurel Gigi Toma, este acuzat de constituirea unui grup infracţional, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată şi acces fără drept la un sistem informatic.

Samir Sprânceană a fost ridicat de la Timişoara, la începutul lunii iunie, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Craiova, alături de alte trei persoane, în timp ce încerca să iasă din ţară.

Omul de afaceri craiovean a mai fost cercetat într-un dosar de rambursări ilegale de TVA. Astfel, în baza unor documente false, grupul infacţional din care făcea parte şi Samir Sprânceană ar fi solicitat şi obţinut, în perioada iulie 2003 - octombrie 2004, aproximativ 660 de miliarde de lei prin intermediul mai multor societăţi.

În iulie 2008, 36 de funcţionari publici de la Direcţia Finanţelor Dolj au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru prejudicierea bugetului de stat cu peste 30 de milioane de euro în cazul unor rambursări ilegale de TVA către firmele lui Jenică Boerică, Samir Sprânceană şi Ion Fotescu.

Potrivit procurorilor, în perioada 2001-2004, cele 36 de persoane, în calitate de funcţionari ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj (şefi de serviciu, inspectori, respectiv consilieri), ar fi avizat, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi ar fi întocmit sau semnat procesele verbale prin care s-a propus rambursarea ilegală a TVA, în urma controalelor efectuate la 42 de societăţi comerciale din judeţul Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici