Video Omul de afaceri Horia Simu, după eliberare: Nimeni nu a fost în România nici 100% curat, nici 100% murdar

Omul de afaceri Horia Simu a fost eliberat, vineri, din Penitenciarul Rahova după ce instanţa supremă i-a admis contestaţia referitor la alcătuirea completului de 5 judecatori care l-a condamnat, precizând că sistemul judiciar are nevoie de echilibru.

Urmărește
2164 afișări

"Am pe 14 ianuarie înfăţişarea pentru contestaţia pe care am depus-o. În funcţie de cum va evolua acest proces, voi da mai multe detalii. Sunt foarte emoţionat pentru momentul pe care îl trăiesc şi pentru faptul că acum două zile nici nu puteam spera că voi fi alături de copiii mei şi de soţia mea de Sărbători şi uitaţi, mulţumită lui Dumnezeu, acest lucru a devenit posibil. Trebuie mai mult echilibru. Nimeni nu a fost în România nici sută la sută curat, nici sută la sută mudar, dar orice încercare a unui sistem, de a repune un echilibru făcând un rău mai mare decât cel care s-a produs este o debalansare, este o politică care nu s-a mai regăsit decât probabil în vremea vendetelor din Italia medievală. Nu putem ca noi, românii, să continuăm a ne acuza, a ne urmări, a ne înjosi făcând pe plac celorlalţi care se uită la un spectacol jenant", a declarat Horia Simu, la ieşirea din Penitenciarul Rahova.

Afaceristul a declarat că, pe perioada cât a fost încarcerat, a fost chemat la DNA. "Nu m-am lămurit nici până acum, alfel cum nu m-am lămurit când, astă-vară, la DNA am fost chemat pentru fix 10 minute, cu tot cu identificare, doar ca să fiu filmat de toate televiziunile la 2-3 înainte de a se da sentinţa finală".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus vineri suspendarea executării pedepsei în cazul omului de afaceri Horia Simu, condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru o mită de 230.000 de euro, şi punerea acestuia de îndată în libertate până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare. Apărătorul afaceristului a formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Judecătorii au fixat ca termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare data de 21 ianuarie 2019.

Afaceristul Horia Simu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat, în 26 iunie 2018, la patru ani de închisoare, fiind acuzat că i-a dat mită 230.000 de euro fostului şef al ANAF, Şerban Pop, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal. În această cauză, Alina Bica a fost achitată.

De altfel, magistraţii instanţei supreme au decis să suspende şi pentru fostul şef ANAF pedeapsa de 4 ani cu executare, după ce avocaţii acestuia au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici