Omul de afaceri sirian Waari Ghessan a fost reţinut pentru 24 de ore

Waari Ghessan, considerat liderul unei grupări de evaziune fiscală care a provocat un prejudiciu statului de circa 4 milioane de euro, a fost reţinut, joi seara, pentru 24 de ore, după audierile de la DIICOT Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
944 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri sirian Waari Ghessan a fost reţinut pentru 24 de ore

Omul de afaceri sirian Waari Ghessan a fost reţinut pentru 24 de ore

În urma audierilor care au durat aproape zece ore, procurorii DIICOT au decis, joi seara, reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri sirian Waari Ghessan sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional şi evaziune fiscală.

La ora transmiterii acestei ştiri, ceilalţi 19 suspecţi erau încă audiaţi de procurorii DIICOT Timişoara.

Procurorii DIICOT vor decide vineri dacă îl vor prezenta pe omul de afaceri sirian magistraţilor Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, însoţiţi de jandarmi, au descins, joi dimineaţa, la 20 de adrese din judeţele Timiş, Bihor, Mehedinţi şi Dolj, la locuinţele unor persoane şi la sediul unei firme, percheziţiile fiind parte într-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, liderul grupării ar fi omul de afaceri Waari Ghesan care, împreună cu alţi suspecţi, ar fi organizat o grupare de evaziune fiscală care intrase în diverse domenii, de la tranzacţii fictive cu materiale de construcţii, până la vânzarea de zahăr cumpărat de pe piaţa neagră sau prestări de servicii fictive către alte firme, valoarea prejudiciu fiind estimat la circa 4 milioane de euro.

După descinderi, omul de afaceri sirian şi alţi 19 suspecţi au fost duşi la audieri la sediul DIICOT Timişoara.

Waari Ghesan este un cunoscut om de afaceri din Banat, cel care printr-o firmă, vizată acum de anchetatori, a înfiinţat în judeţul Timiş, în anul 2002, primele magazine de tip economat. Aceste magazine aveau ca obiect de activitate vânzarea cu amănuntul a produselor de bază la un preţ cu cel puţin 10 la sută mai mic faţă de preţul mediu stabilit în fiecare unitate administrativ-teritorială. Până la finele anului 2003, în Timiş existau 30 de magazine de acest tip deţinute de această firmă. Presa de atunci relata că înfiinţarea acestor magazine s-a făcut fără ca reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş să fi organizat o licitaţie, iar acestea vindeau ţi alte produse în afară de cele de bază, aşa cum era stipulat în lege, cum ar fi sucuri produse de firmă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici