- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Omul de afaceri Ţurcan, recuză judecătorul fiindcă ar fi ajuns la o părere privind cazul său
Magistratul procesului în care este judecat şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, a fost recuzat, luni, de Octavian Ţurcan, pentru că judecătorul, prin motivarea respingerii cererii acsetuia de a părăsi ţara, şi-ar fi format o părere cu privire la fapta de care este acuzat.
Judecătorul Camelia Bogdan a reluat, luni, dezbaterile în dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în care acesta este judecat alături de şoferul său şi de un alt om de afaceri, pentru favorizarea lui Nicolae Popa (condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie, pentru fraudă-n.r.).
Vîntu a fost prezent la termenul de luni al procesului, fiind adus, din nou, în căruciorul cu rotile, întrucât are o problemă la rotula dreaptă, el părăsind sala de judecată la scurt timp după începerea discuţiilor în dosar.
După plecarea lui SOV, avocatul omului de afaceri Octavian Ţurcan a făcut o cerere de recuzare a judecătorului Camelia Bogdan.
Între motivele cererii de recuzare s-a numărat şi acela că, din motivarea judecătorului de respingere a cererii de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara în cazul lui Ţurcan, reiese că şi-ar fi format o opinie privind fapta de care omul de afaceri este acuzat.
Avocatul a arătat că aceasta este părerea clientului său şi că acesta doreşte schimbarea judecătorului Bogdan cu un alt magistrat de la Tribunalul Bucureşti.
Judecătorul Bogdan s-a conformat şi a arătat că va înainta cerera unui alt complet de judecată, care va trebui să o soluţioneze, fără a face precizări referitoare la următorul termen de judecată în acest proces.
Camelia Bogdan a mai fost recuzată o dată, de unul dintre avocaţii lui Vîntu, care a susţinut că aceasta ar fi fiica unuia dintre păgubiţii FNI, Nicolae Bogdan, care s-ar regăsi şi ca parte civilă în dosarul privind prăbuşirea Fondului de Investiţii şi în care a fost condamnat Nicolae Popa.
Acea cerere de recuzare a fost respinsă în 16 februarie 2011, iar judecata a continuat sub autoritatea aceluiaşi judecător.
În 12 octombrie 2010, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.
Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI, el fiind reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009. Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitivă şi irevocabilă în dosarul prăbuşirii FNI a fost dată în 4 iunie 2006, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Extrădarea lui Popa urmează să fie semnată de preşedintele statului indonezian, după care va fi predat autorităţilor judiciare române.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
Franţa dă semnale că ar putea ignora mandatul de arestare al CPI pentru Netanyahu
-
Bolojan: Înainte de a face o reformă a statului trebuie făcută o reformă a lumii politice
-
Lituania, disponibilă să trimită militari în Ucraina şi avertizează asupra atacurilor hibride ruseşti
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO