- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMV Petrom plăteşte angajaţilor disponibilizaţi sume compensatorii de până la 31.100 de lei
OMV Petrom (SNP) achită angajaţilor incluşi în programele de concediere colectivă plăţi compensatorii cuprinse între 18.360 lei şi 31.100 lei (4.370 euro-7.400 euro), în funcţie de vechime, potrivit prospectului de vânzare a unui pachet de 9,84% din acţiunile companiei de către Ministerul Economiei.
"Plăţile compensatorii în cazul concedierilor colective variază între 18.360 de lei şi 31.100 de lei, în funcţie de vechime", se spune în prospect.
Conform contractului colectiv de muncă, în cazul concedierii individuale, salariaţii au dreptul la plăţi conpensatorii cuprinse între şase şi 18 salarii de bază minime. Totodată, salariaţii care se pensionează au dreptul la plăţi compensatorii echivalente cu cel puţin două sau patru salarii lunare.
Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat în luna februarie că procesul de restructurare "în masă" a personalului, început după privatizare, va fi încheiat la sfârşitul anului 2011.
În decembrie 2010 OMV Petrom avea 24.660 angajaţi, cu 15% mai puţini decât în decembrie 2009, respectiv aproape 29.000 de salariaţi. Compania avea la finele anului 2004, an în care a fost privatizată, 46.800 de salariaţi.
OMV Petrom aminteşte în prospect că a decis să închidă definitiv Arpechim, în lipsa unor cumpărători interesaţi să preia rafinăria, şi că a alocat aproximativ 10 milioane de euro pentru achitarea plăţilor compensatorii şi a altor măsuri de protecţie socială pentru salariaţii disponibilizaţi. Prospectul nu precizează pentru ce perioadă a fost locată această sumă.
Pe de altă parte, fiecare dintre cei nouă membri ai Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom primeşte în 2011 o remuneraţie anuală în valoare de 20.000 de euro, în timp ce membri Comitetului de audit au dreptul la o remuneraţie de 4.000 de euro pe şedinţă.
OMV Petrom a fost preluată în 2004 de grupul austriac de petrol şi gaze OMV, care deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom.
Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea (FP) deţine 20,11% din acţiuni. În urma ofertei de vânzare, participaţia Ministerului Economiei se va reduce la 10,79% din titluri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Alegerile prezidenţiale au fost contestate la CCR. Se cere anularea primului tur
-
Trupele israeliene au deschis focul în Liban la câteva ore după începerea armistiţiului
-
Fostul ministru de externe din Ucraina: nicio speranţă că Trump va obţine un acord de pace
-
Ghinea, apel către alegătorii PSD: Nu o veţi duce mai bine cu un ţăcănit care aruncă ţara în haos
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO