ONG: Actul care permitea ridicarea unei clădiri înalte în zona Grădina Icoanei, anulat definitiv
Două organizaţii nonguvernamentale au obţinut anularea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) din zona Grădina Icoanei din Capitală, unde ar fi urmat să se ridice o construcţie de birouri cu o înălţime de peste trei ori mai mare decât cea permisă în mod normal.
"Prin decizia pronunţată pe 2 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat sentinţa Tribunalului Bucureşti din 7 aprilie 2010 şi a anulat definitiv şi irevocabil Planul Urbanistic de Detaliu Icoanei 2-8, care prevedea construirea unui imobil de 13 etaje (45 de metri înălţime) vizavi de Şcoala Centrală şi de Grădina Icoanei. Regulamentul de urbanism aferent zonei construite protejate prevedea înălţimi maxime de 13 metri", se arată într-un comunicat de presă de luni al Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul" şi al Asociaţiei "Prietenii Şcolii Centrale".
Cele două organizaţii afirmă că respectivul PUD a fost contestat în instanţă atât de reprezentanţii lor, cât şi de cei ai Ministerului Culturii, cele trei plângeri fiind ulterior conexate.
"Beneficiarul proiectului era firma Raptis Kavouras", se mai arată în comunicatul citat.
În urmă cu aproape două luni, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat o altă sentinţă a Tribunalului Bucureşti pe o temă similară, anulând un alt PUD, de data aceasta vizând zona Armenească 32.
"Acesta prevedea construirea unui imobil de 21 de metri înălţime pe un teren pe care înălţimea maximă permisă era de zece metri. Împotriva proiectului au fost iniţiate două procese, ulterior conexate, de către vecinii afectaţi. În sprijinul vecinilor afectaţi au intervenit Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Ministerul Culturii", se mai arată în comunicat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO