ONG-uri: O persoană moare de foame la fiecare patru secunde

La fiecare 4 secunde o persoană moare de foame. 238 de organizaţii neguvernamentale cer liderilor care se reunesc la cea de-a 77-a Adunare Generală a ONU să ia măsuri decisive pentru a pune capăt crizei mondiale a foametei.

Urmărește
275 afișări
Imaginea articolului  ONG-uri: O persoană moare de foame la fiecare patru secunde

Organizaţii din 75 de ţări au semnat o scrisoare deschisă în care îşi exprimă indignarea faţă de nivelul galopant al crizei alimentare, notează ReliefWeb, un serviciu de informaţii umanitare furnizat de Biroul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Potrivit acestuia, 345 de milioane de persoane se confruntă acum cu foametea acută. Numărul s-a dublat din 2019.

Mohanna Ahmed Ali Eljabaly de la Asociaţia Yemen Family Care, unul dintre semnatarii scrisorii, a declarat: "Este îngrozitor faptul că, cu toată tehnologia din agricultură şi tehnicile de recoltare din ziua de azi, încă mai vorbim de foamete în secolul XXI. Nu este vorba despre o ţară sau un continent, iar foametea nu are niciodată o singură cauză. Este vorba despre nedreptatea întregii umanităţi. Este extrem de dificil să vezi oameni suferind în timp ce alţii care împart aceeaşi planetă au hrană din belşug. Nu trebuie să mai aşteptăm nicio clipă pentru a ne concentra atât pe furnizarea imediată de alimente care să salveze vieţi, cât şi pe sprijinul pe termen mai lung, astfel încât oamenii să îşi poată lua în primire viitorul şi să se poată întreţine pe ei înşişi şi familiile lor".

Criza mondială a foamei a fost alimentată de un amestec de sărăcie, nedreptate socială, inegalitate de gen, conflicte, schimbări climatice şi şocuri economice, iar efectele persistente ale pandemiei COVID-19 şi ale crizei din Ucraina au dus la creşterea suplimentară a preţurilor la alimente şi a costului vieţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici