Operaţiune împotriva unei bande neo-naziste din Los Angeles: 68 de arestări, zvastici, arme şi droguri. Cine sunt „Peckerwoods”

68 de persoane sunt acuzate că aparţin unei bande de supremaţie albă care a vândut droguri şi a comis extorcare în Valea San Fernando, la nord de Los Angeles.

Urmărește
622 afișări
Imaginea articolului Operaţiune împotriva unei bande neo-naziste din Los Angeles: 68 de arestări, zvastici, arme şi droguri. Cine sunt „Peckerwoods”

Operaţiune împotriva unei bande neo-naziste din Los Angeles: 68 de arestări, vastici, arme şi droguri. Cine sunt „Peckerwoods”

42 dintre ei au fost arestaţi acum două zile, iar ceilalţi erau deja în închisoare. Mega-ancheta - condusă de detectivi locali şi federali, cu ajutorul echipei anti-terorism a FBI - este „una dintre cele mai mari operaţiuni din istoria Departamentului de Justiţie împotriva unei organizaţii neo-naziste”, a comunicat procurorul Martin Estrada.

Peckerwoods (care se traduce „ciocănitoare”, dar care în argoul închisorii este folosit pentru a indica deţinuţii albi) se consideră o secţiune locală a Frăţiei Ariene, o bandă mare şi violentă de deţinuţi.

Ei au îmbrăţişat iconografia şi ideologia nazistă. Fotografiile pe care anchetatorii le-au predat instanţei drept probe arată tatuaje în formă de zvastică cu acronimul Sfv, care indică originea bandei (Valea San Fernando), dar şi motto-ul «Căutare victime)” .

Dar şi arme, muniţie, droguri şi bani. Activităţile ilegale ale grupării sunt cele de extorcare, trafic de arme de foc, trafic de droguri şi fraudă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, toţi riscă închisoare pe viaţă.

„Peckerwoods sunt o forţă distructivă. Ideologia violentă a supremaţiei albe şi activitatea lor criminală extinsă reprezintă o ameninţare gravă pentru comunitatea noastră”, a informat Estrada în comunicatul de presă emis după operaţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici