Operaţiunea Integrum: Inspectorii antifraudă au aplicat sancţiuni de peste 7,6 milioane euro

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au verificat 175 de firme în cadrul operaţiunii „Integrum”, în perioada 17–24 martie.

Urmărește
253 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea Integrum: Inspectorii antifraudă au aplicat sancţiuni de peste 7,6 milioane euro

Operaţiunea Integrum: Inspectorii antifraudă au aplicat sancţiuni de peste 7,6 milioane euro

Inspectorii antifraudă au identificat atât abateri minore, pentru care au aplicat cinci avertismente, dar şi alte contravenţii, care nu intră sub incidenţa Legii prevenirii, pentru sancţionarea cărora au dispus 313 sancţiuni cu amendă contravenţională, în cuantum total de 4,52 milioane de lei, şi confiscări de numerar, venituri şi mărfuri fără acte justificative, în valoare totală de 23,46 milioane de lei.

De la începutul operaţiunii „Integrum” inspectorii antifraudă fiscală au dispus sancţiuni contravenţionale (amenzi contravenţionale şi confiscări de numerar, venituri şi mărfuri fără acte legale de provenienţă) în valoare totală de 36,12 milioane de lei.

Din totalul mărfurilor confiscate, 78% reprezintă articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Operaţiunea „Integrum”, aflată în desfăşurare, a fost declanşată, deoarece inspectorii DGAF au identificat lanţuri tranzacţionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri şi mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spaţiile din Dragonul Roşu.

„Printre obiectivele prioritare ale conducerii actuale a Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală se numără destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creştere a gradului de conformare voluntară la declarare şi plată. Atenţionăm clienţii centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanţe, documente de însoţire etc) pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea şi controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final”, au detaliat reprezentanţii ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici