Opinie de Adrian Vasilescu, BNR: Cine mai munceşte în România
Statistica ne-a pus în faţă, la începutul acestei săptămâni, o oglindă în care să ne privim şi să vedem cine suntem şi cum ne comportăm în raport cu un criteriu fundamental din toate timpurile: munca. Oglindă care nu ne spune însă nimic despre noi în raport cu performanţa în muncă, devenită astăzi presantă pentru Uniunea Europeană.
Opinie de Adrian Vasilescu, BNR: Cine mai munceşte în România (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
Şi care ar fi normal să devină cardinală pentru societatea românească. Dar calitatea o voi analiza într-un alt comentariu. Acum mă opresc la cantitate. La urma-urmei, prima condiţie, atunci când analizăm performanţa în muncă, este cantitatea: câţi oameni muncesc într-o ţară şi cât muncesc. De aici înainte începe bătălia pentru performanţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
De unde plecăm? Desigur, de la populaţia totală. O mărime medie în Uniunea Europeană: 21,4 milioane. Din acest total, depăşit în puţine state europene, Statistica scade 3,2 milioane. Suma copiilor şi adolescenţilor sub 15 ani. Ei nu sunt luaţi în calcul pentru câmpul muncii. Aşa că analiza de faţă începe de la totalul populaţiei de 15 ani şi peste această vârstă: 18,2 milioane de persoane. Din acest total n-ar trebui să scădem toţi pensionarii, aproape 6 milioane, fiindcă mulţi dintre ei muncesc. Şi totuşi, Statistica nu operează cu noţiuni care se conturează întâmplător. Vrea certitudini. Şi, mai cu seamă, vrea realităţi ce au permanenţă, fie şi relativă. Prin urmare, dă deoparte încă o categorie, totalizând 2,6 milioane de persoane: populaţia de peste 64 de ani. Acea parte a populaţiei pe care o consideră în afara vârstei de muncă.
Citeşte continuarea opiniei lui Adrian Vasilescu pe www.zf.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO