Oprea a participat la slujba de finalizare a construcţiei Bisericii Martirilor Timişoarei

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a participat, joi, la ceremonia religioasă de la finalizarea construcţiei Bisericii Martirilor Timişoarei, în Popeşti-Leordeni (Ilfov), pe locul unde a fost aruncată cenuşa victimelor din Decembrie 1989, el aducând un omagiu celor care au luptat la Revoluţie.

Urmărește
9 afișări

"Acest lăcaş de cult se înalţă şi va dăinui peste veacuri pe locul unde a fost aruncată cenuşa victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989. Şi cred că Dumnezeu a făcut posibilă finalizarea lucrărilor pentru ca tocmai de Ziua Eroilor să ne aflăm aici. Aici este un loc sfânt", a spus Oprea. El a spus că Biserica-monument a Martirilor Timişoarei se înscrie în rândul "monumentelor care cinstesc memoria marilor români".

"Alături de sfinţii care s-au născut pe aceste meleaguri, alături de domnitorii care au apărat credinţa şi neamul şi alături de eroii căzuţi la datorie, martirii de la Timişoara şi martirii Revoluţiei din 1989 sunt cei cărora le datorăm momentele de glorie şi de lumină din istoria noastră", a mai spus el.

El a reamintit evenimentele petrecute la Popeşti Leordeni în 1989. "În decembrie 1989, aici, în comuna Popeşti Leordeni, cenuşa celor 44 de martiri din Timişoara a fost aruncată într-un canal de scurgere. A fost un odios gest al puterii comuniste. Un act inuman faţă de cei a căror singură vină a fost că şi-au dorit libertatea", a spus el.

El le-a mulţumit primarului oraşului-martir Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, şi preşedintelui Asociaţiei "Memorialul Revoluţiei 16-22 decembrie 1989 Timişoara", Traian Orban, care au răspuns invitaţiei de a participa la acest eveniment.

"Ca ministru al Apărării Naţionale, ca parlamentar de Ilfov şi, înainte de toate, ca simplu român mărturisesc că nu pot uita cât de scump a fost plătită libertatea de care ne bucurăm astăzi. Şi cât de scump plătim în continuare pentru apărarea ei", a mai spus Oprea, evocând militarii români care îşi desfăşoară activitatea în teatrele de operaţii.

La eveniment au mai participat senatorul Anghel Iordanescu, Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie 1989", Traian Orban, presedintele Asociaţiei "Memorialul Revoluţiei 16-22 decembrie 1989 Timişoara", Gheorghe Ciuhandu, prefectul judeţului Ilfov, Dan Baranga, preşedintele Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Rădulescu, şi secretarii de stat în MApN, Viorel Oancea şi Gheorghe Emacu.

Toţi cei prezenţi au depus coroane de flori la Troiţă. Biserica-Monument este ridicata exact deasupra canalului de scurgere unde s-a aruncat cenuşa martirilor şi este o construcţie suspendată, pe stâlpi de susţinere de 3 metri înălţime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici