- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.07.2011, 18:08)
- Geanina Sandu , Livia Ispas , Geanina Sandu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oprescu: Aproximativ 450.000 de bucureşteni ar putea beneficia de subvenţie la căldură
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că aproximativ 400-450 de mii de bucureşteni ar putea beneficia de subvenţie la căldură, iar plata se poate face linear, precizând că îi sfătuieşte pe bucureşteni să plătească în tranşe, pentru a nu exista "vârf de efort" pentru iarnă.
Urmărește
210 afișări
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
"Nu mai aveam acoperire din buget pentru a putea menţine subvenţii. Subvenţia va fi diferenţiată, în sensul că aşteptăm să vedem câţi din oameni au nevoie de subvenţie şi o vom acorda", a spus Sorin Oprescu.
Edilul a precizat că municipalitatea va încerca să protejeze partea de populaţie care are nevoie, precizând că ar putea beneficia de subvenţii 400-450 de mii de persoane din 1,5 milioane de contracte, rata de suportabilitate fiind de 5,85.
Oprescu a mai spus că salariul maxim pentru care va fi primită subvenţia nu a fost stabilit, urmând să vină de la ANAF lista cu veniturile persoanelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
"Avem 450 de mii de oameni care sunt sub 10.000 sub 15.000, pe aceia îi vom subvenţiona primii", a precizat primarul Capitalei.
Sorin Oprescu a precizat că majorarea de 37 la sută a preţului la gigacalorie, de la 119 la aproximativ 160 de lei, este "cea mai mică pe care suntem în stare să o facem ca să nu încărcăm cetăţeanul".
Primarul general a precizat că, din punctul său de vedere, a ales să facă o singură mărire, Bucureştiul fiind pe locul 12 în ce priveşte preţul la gigacalorie.
Oprescu a mai spus că plata lineară asigură neîncărcarea facturii pentru iarnă şi îi sfătuieşte pe bucureşteni să plătească astfel pentru a nu exista "vârf de efort" pentru iarnă, considerând că bucureştenii se vor descurca cu aceste calcule.
"Este o încercare de menţinere a unei constanţe în sprijinul pe care îl dăm, în condiţiile în care Guvernul nu mai dă niciun ban la subvenţie, în condiţiile în care unii au salarii mari şi sunt subvenţionaţi. Nu este corect, nu este etic", a mai spus Oprescu.
În opinia primarului, această majorare de tarife înseamnă salvarea efectivă a Primăriei de a plăti producătorul de apă caldă în acestă iarnă şi a ţine în continuare subvenţia pentru cei care au nevoie.
Edilul a mai spus că disponibilizările de la RADET, discutate deja, vor avea loc până în 2014, pentru că este nevoie nu doar de mărirea sumei pe care trebuie s-o plătească populaţia, ci şi de o restructurare şi o transformare a regiei într-o societate comercială, dar şi de o restructurare a managementului.
Bucureştenii vor plăti de la 1 august mai mult pentru energia termică, preţul crescând de la 124 lei/Gcal la 169,88 lei/Gcal, preţul incluzând TVA, au decis, miercuri, consilierii generali.
Potrivit proiectului aprobat de consilierii municipali, preţul local de facturare al energiei termice furnizate populaţiei va fi, din 1 august 2011, de 137 de lei/Gcal (fără TVA), respectiv 169,88 lei/Gcal cu TVA.
Preţul local de facturare al energiei termice furnizate populaţiei este neschimbat din octombrie 2007, când a fost aprobat la nivelul de 100 de lei/Gcal (fără TVA).
După majorarea TVA de la 19% la 24%, preţul gigacaloriei în Capitală a crescut de la 119 la 124 de lei.
Proiectul prevede că începând din luna august 2011 energia termică livrată populaţiei va fi facturată în tranşe lunare egale pe perioada unui an calendaristic.
Plata facturilor de energie termică pentru încălzire se poate face în tranşe egale, însă numai cu acordul asociaţiilor de locatari sau de proprietari. Pentru cei care optează pentru plata în tranşe egale, achitarea se va face conform procedurii propuse de RADET şi avizate de Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice.
Municipalitatea estimează ca prin creşterea la 137 de lei/Gcal a preţului local de facturare a energiei termice furnizate populaţiei să fie compensat deficitul veniturilor anuale ale RADET.
Primarul general al Capitalei declara, în 13 iulie, că municipalitatea a făcut solicitări la Fisc pentru a vedea cine are venituri suficient de mari pentru a suporta costul întreg al gigacaloriei.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe