Oprescu: Avem aproape 1.000 de locuri de adăpost pregătite pentru un eventual cutremur

Municipalitatea are aproape 1.000 de locuri pregătite pentru a adăposti cetăţenii, de la 24 la 72 de ore, în cazul în care s-ar produce un cutremur, a declarat, sâmbătă, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Urmărește
36 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Avem aproape 1.000 de locuri de adăpost pregătite pentru un eventual cutremur

Oprescu: Avem aproape 1.000 de locuri de adăpost pregătite pentru un eventual cutremur (Imagine: Mediafax Foto)

"Municipalitatea are pregătite aproape 1.000 de locuri în cazul unei asemenea situaţii", a spus Sorin Oprescu, precizând că ar fi mai interesant de arătat câte clădiri cu grad seismic ridicat au fost reabilitate, decât subiectul cutremurului.

Potrivit edilului şef al Capitalei, cele aproape 1.000 de locuri pregătite pentru efectele unui eventual cutremur nu pot fi făcute publice, acestea fiind deja dotate cu toate cele necesare.

În privinţa lucrărilor de reabilitare a clădirilor cu grad seismic ridicat, edilul şef al Capitalei a arătat că, pe lângă cele opt refăcute în anii trecuţi şi cele 10 aflate în lucru, anul acesta au fost începute lucrările la alte 18 imobile.

"Probabil că ne apropiem de 50 de clădiri intrate în reabilitare, însă ce înseamnă 50 de clădiri când în Capitală sunt 301 imobile identificate cu grad seismic ridicat", a mai spus Oprescu.

Primarul Capitalei declara, vineri, pentru MEDIAFAX, că municipalitatea se pregăteşte de mai mult timp, alături de alte instituţii, pentru efectele unui posibil cutremur.

Potrivit edilului şef al Capitalei, s-au stabilit locuri unde ar putea fi cazate persoanele care ar putea rămâne fără locuinţă, precum şi spitalele care ar putea primi posibili răniţi.

Sorin Oprescu a precizat că, din 2011, municipalitatea va distribui truse individuale de supravieţuire, cu prioritate cetăţenilor care locuiesc în blocurile cu risc seismic ridicat.

"În trusele pe care urmează să le distribuim, în primul rând cetăţenilor care locuiesc în blocurile cu risc seismic ridicat, se vor găsi comprese, fiole prin care va fi asigurat necesarul de apă pentru 24 de ore, un garou şi alte obiecte necesare primului ajutor", a mai spus Oprescu.

Cutremure de până în 7 grade se pot produce în perioada următoare în România, dar nu sunt periculoase, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, care a precizat însă că nici până în 2030 "nu vom avea un cutremur catastrofal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici