Potrivit unui comunicat transmis de MAE, misiunea României la Canberra a contactat familia cetăţeanului român declarat dispărut, aflată în Noua Zeelandă şi a informat-o despre demersurile efectuate până la această dată.
Familia este la curent cu demersurile efectuate de către autorităţi, întrucât participă zilnic la briefingurile organizate pe această temă, menţionează ministerul.
Misiunea României la Canberra a solicitat informaţii oficiale în acest sens şi este în aşteptarea acestora, în legătură cu situaţia persoanei dispărute, se mai arată în comunicat.
Ambasada României din Australia este în continuare în contact permanent cu autorităţile responsabile şi cu reprezentanţii comunităţilor româneşti pentru a monitoriza situaţia cetăţenilor români din Noua Zeelandă.
Ministerul de Externe îşi exprimă compasiunea pentru familiile victimelor care şi-au pierdut viaţa ca urmare a acestui seism.
Femeia de origine română dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă este profesoară de limba engleză şi preda în oraşul Christchurch. „Este vorba de o doamnă profesoară de limba engleză care preda într-o şcoală pentru elevi asiatici din clădirea CTV din centrul oraşului Christchurch şi care a colapsat în urma seismului”, a declarat, în 23 februarie, pentru MEDIAFAX, părintele Emanuel Crainic, paroh la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Christchurch.
Părintele a spus că femeia se numeşte Lia Harca şi că el a fost contactat de un fiu al acesteia din România care i-a spus că nu reuşeşte să o contacteze. Părintele a precizat că nici fiul şi nici soţul acesteia din Christchurch nu reuşesc să o găsească pe femeie.
Cel puţin 240 de persoane au murit sau sunt date dispărute după cutremurul produs cu o săptămână în urmă la Christchurch, în Noua Zeelandă, au anunţat, marţi, surse oficiale, citate de AFP.