Punctul de vedere comun privind Legea Capitalei a fost că aceasta trebuie să fie una consensuală, nu conflictuală, în caz contrar putându-se schimba ori de câte ori se va schimba puterea, a spus Oprescu.
În ceea ce priveşte structura acestei legi, ea va ţine cont de părerile cele mai bune din recomandările cetăţenilor şi ale celor din administraţie, dar şi ale politicului.
„Părerea mea este că nu cred că i se poate lua cetăţeanului dreptul de a alege la nivelul de sector”, a susţinut primarul general.
În opinia acestuia, primarii de sector trebuie să fie îmbrace o formă administrativă de funcţie, să fi prezenţi cu drept de vot în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care să însemne o creştere din punct de vedere numeric a consilierilor generali, de la 55 la 61. Totodată, primarii de sector ar putea primi funcţii de viceprimari, a precizat Oprescu.
„Este foarte important însă ca ei să aibă drept de veto când se iau hotărâri asupra dezvoltării destinelor de dezvoltare, dar şi financiare asupra sectorului respectiv”, a declarat primarul general.
Primarul general Sorin Oprescu, s-a întâlnit, duminică la prânz, cu edilii sectoarelor bucureştene, pentru a discuta problemele legate de Legea Capitalei, câinii vagabonzi şi situaţia RADET.
Sorin Oprescu a spus că au fost discuţii generale şi că a dorit să cunoască părerea primarilor de sector nu asupra tehnicii legislative, ci asupra principiilor.