- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oprescu, la bilanţul de mandat: Rămân fidel principiului că "Se poate! "
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi, la bilanţul de mandat, că rămâne fidel principiului "Se poate!" şi că a demonstrat acest lucru, în patru ani la şefia municipalităţii, "cu acordul şi sprijinul" bucureştenilor şi bazându-se pe "cuvântul" şi munca specialiştilor.
Sorin Oprescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Edilul şi-a structurat discursul despre bilanţ în cinci capitole. La capitolul sănătate, Oprescu a vorbit despre înfiinţarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi preluarea în administrare a 19 spitale. "Am preluat cheltuielile de bază, cele de întreţinere a unităţilor sanitare, astfel încât bugetul spitalelor a putut fi utilizat raţional şi judicios pentru achiziţia de medicamente", a subliniat primarul.
Oprescu a "inventariat" câteva dintre spitalele mari din Capitală, făcând referire la înfiinţarea "celui mai modern centru de ortopedie din Europa de Est" la Spitalul de Ortopedie-Traumatologie Foişor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Edilul-şef al Capitalei a vorbit şi despre refacerea totală a Spitalului Malaxa, reutilarea Spitalului "Panait Sârbu" şi reabilitarea clădirilor spitalelor Colentina şi "Sfânta Maria".
Potrivit lui Oprescu, asigurarea unor servicii medicale performante s-a văzut în "creşterea la 60% a scorului de satisfacţie a pacienţilor".
La capitolul infrastructură, primarul general a arătat că, în ultimii patru, au fost reabilitate 90 de străzi, inclusiv artere care "nu au mai intrat în reparaţii de 15-20 de ani", iar alte 204 străzi au fost incluse în programele de întreţinere multianuală. Tot la capitolul infrastructură, edilul a menţionat supralărgirea şi modernizarea bulevardelor Tudor Vladimirescu, de la patru la şase benzi, Constantin Brâncoveanu, de la trei la şase benzi, şi deschiderea circulaţiei pe o nouă arteră - străpungerea 1 Mai din cartierul Drumul Taberei.
Oprescu a enumerat printre realizări şi Pasajul Basarab, despre care a spus că este "cea mai mare şi complexă lucrare de infrastructură realizată în România ultimilor 20 de ani".
"Dacă ai străzi, bulevarde şi pasaje, obligatoriu trebuie să asiguri locuri de parcare", a subliniat, cu acelaşi prilej, edilul, care a amintit despre parcajul subteran de la Piaţa Universităţii, descrisă drept "prima parcare subterană" construită în ultimii 20 de ani, urmând să fie finalizată la sfârşitul primului semestru din 2012.
Oprescu a mai arătat că, în cei patru ani de mandat, au fost reabilitate din punct de vedere al utilităţilor 317 străzi, însumând 101,94 km de reţea publică de alimentare cu apă, alte 53 de străzi fiind în lucru.
La capitolul educaţie, Oprescu a reamintit că, la preluarea mandatului, programul BEI de reabilitare a peste 100 de şcoli era blocat, iar în prezent au fost finalizate 65 de unităţi de învăţământ, alte 25 fiind recepţionate parţial.
În privinţa "marilor obiective de interes naţional", edilul-şef al Capitalei a vorbit despre Arena Naţională, despre finalizarea etapei I a staţiei de ape uzate de la Glina şi despre Centrul Istoric, unde au fost finalizate 16 străzi şi trei piaţete.
La capitolul cultură, Oprescu a menţionat cele 26 de instituţii publice administrate de municipalitate, arătând că primăria a realizat, în patru ani, reabilitarea şi modernizarea mai multor săli de teatru, precum şi modernizarea singurei săli de spectacol a Teatrului Excelsior.
Primarul general a vorbit la bilanţ şi despre investiţiile în spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii. El a precizat, astfel, că au fost construite 42 de locuri de joacă pentru copii şi 12 terenuri de sport în Parcul Tineretului, Carol, Herăstrău şi Izvor. Totodată, au fost finalizate peste 10 km de piste de biciclete şi au fost amenajate patinoare pentru perioadele de iarnă, a mai spus edilul.
"În ultimii patru ani, am desfiinţat 967 de construcţii cu caracter provizoriu, terase, mobilier urb an, edificate ilegal şi am redat spaţiului verde o suprafaţă de aproximativ 100.000 metri pătraţi de teren în parcurile din Capitală", a mai ţinut să sublinieze Oprescu.
După prezentarea bilanţului, Oprescu a mulţumit consilierilor generali "care au înţeles nevoile oraşului", primarilor de sector "care au înţeles să colaborăm", angajaţilor săi, şi nu în ultimul rând, bucureştenilor.
Bilanţul a fost prezentat în prezenţa directorilor din primărie, a şefilor instituţiilor subordonate municipalităţii, a consilierilor generali şi a altor câteva zeci de persoane invitate în sala de spectacol a Centrului de Proiecte Culturale ARCUB.
La eveniment au participat, printre alţii, edilii sectoarelor 1 şi 5, Andrei Chiliman şi Marian Vanghelie, şi mai mulţi reprezentanţi ai PSD şi PNL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Sorin Oprescu este primar general al Capitalei din iunie 2008, când a fost ales, în turul II de scrutin, în dauna lui Vasile Blaga..
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO