- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.04.2014, 18:27)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oprescu: Noul pavilion de la "Foişor", peste standardele europene, rezistă la un cutremur de 9 grade - FOTO
Spitalul de Ortopedie "Foişor" are, de vineri, un corp de clădire nou, peste standardele europene, care are patru etaje, circuite speciale de colectare a deşeurilor, staţie de producere de gaze medicale, fiind proiectat să reziste la un cutremur de 9 grade, potrivit primarului Sorin Oprescu.
Urmărește
434 afișări
Oprescu: Noul pavilion de la "Foişor", peste standardele europene, rezistă la un cutremur de 9 grade (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
"Am început construcţia în urmă cu un an. Am stat puţin cu sufletul la gură, dar iată că azi avem una dintre cele mai moderne unităţi sanitare, putem spune chiar peste standardele europene. Sperăm ca în 2015 să terminăm întreaga lucrare. Valoarea acesteia este de 38 de milioane de euro, bani alocaţi integral de Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale. De asemenea, pot spune că această clădire a fost proiectată să reziste la un cutremur de 9 grade", a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu ocazia verificării stadiului lucrărilor la Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie "Foişor".
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
În afara corpului nou care a fost finalizat, spitalul va mai avea şi alte corpuri, iar sediul vechi al unităţii, construit în 1892, va fi consolidat. Unitatea se va mări, astfel, de la 4.000 de metri pătraţi la 17.000 de metri pătraţi.
Prin construcţiile noi care vor fi realizate până la sfârşitul lui 2015, numărul de paturi va creşte de la 119 la 247 - 241 paturi în saloane şi şase paturi de fizioterapie. De asemenea, numărul sălilor de operaţie va creşte de la cinci la opt, ceea ce va permite dublarea numărului de operaţii care se efectuează anual. De asemenea, vor fi create săli speciale de preanestezie, care permit o dinamizare a intervenţiilor chirurgicale de specialitate, a adăugat edilul.
"Noul Spital Foişor va avea o secţie ATI la standarde europene, prin realizarea unui sistem modern de monitorizare a pacienţilor", a anunţat, la rândul său, managerul Spitalului "Foişor", prof. dr. Cristian Stoica.
Corpul B1, primul care a fost finalizat, este alcătuit din subsol, parter şi patru etaje. De la etajul I şi până la IV inclusiv, sunt saloanele, fiecare cu câte 15 paturi pe nivel. Acelaşi corp B1 are în subsol o staţie centrală de producere de gaze medicale - oxigen, aer comprimat, vacuum -, rezerva de butelii de oxigen, farmacie, laborator, vestiare personal cu grupuri sanitare şi bloc alimentar.
"Foişor" este singurul spital de stat de ortopedie din ţară şi una dintre cele mai performante unităţi de profil din Europa de Est. La acest spital sunt trataţi anual aproape 8.000 de pacienţi în sistem de spitalizare continuă, iar alţi 10.000 în ambulatoriu.
"Începand cu anul 2009, odată cu preluarea de către Primăria Capitalei, Spitalul 'Foişor' înregistrează un spectaculos proces de transformare, prin modernizarea atât a clădirii şi a infrastructurii, cât şi a aparaturii medicale, transformându-se astfel în cel mai modern centru de ortopedie din Europa de Est, capabil de până la 20 de intervenţii chirurgicale pe zi, din care multe de mare complexitate. Aproape 60 la sută dintre pacienţi provin din Bucureşti, restul fiind din ţară", a mai spus Stoica.
În 2013, în spital au fost realizate 3.000 de intervenţii chirurgicale, dintre care peste 1.000 au fost de endoprotezare articulară (implant proteză articulară-umăr, genunchi, şold etc.). Unitatea sanitară este şi centru metodologic postuniversitar de ortopedie pentru specializări şi supraspecializări.
Tot în acest spital funcţionează un sistem unic în România (NIM - Eclipse Nerve Monitorig System), indicat în special în chirurgia cu risc neurologic ridicat, şi se află Registrul naţional de endoprotezare.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe