Oprescu: Nu am mărit numărul posturilor; locurile disponibile - alocate celor 3 instituţii desfiinţate

Sorin Oprescu respinge afirmaţiile Elenei Udrea privind creşterea numărului de posturi în aparatul de specialitate al edilului general, explicând că locurile disponibile au fost alocate celor trei instituţii desfiinţate şi susţine că reducerile de la Poliţia Locală au fost legale, limita fiind 389.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Nu am mărit numărul posturilor; locurile disponibile - alocate celor 3 instituţii desfiinţate

Oprescu: Nu am mărit numărul posturilor; locurile disponibile - alocate celor 3 instituţii desfiinţate (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"În acest moment, în cadrul aparatului de specialitate al primarului general există 1.354 de posturi aprobate din care 1.028 sunt ocupate. Astfel, în urma aplicării OUG. 63/2010, vor fi propuse spre aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti 1.120 de posturi, în condiţiile în care, în această cifră sunt incluse 83 de posturi din cadrul a trei instituţii de interes local desfiinţate: Centrul de Planificare Urbană şi Metropolitană - 30 de posturi, Centrul de Calcul al Municipiului Bucureşti - 40 de posturi şi Monitorul Oficial al Municipiului Bucureşti - 13 posturi", explică Sorin Oprescu, într-o precizare la declaraţiile preşedintelui interimar al organizaţiei PDL Bucureşti, Elena Udrea, legate de creşterea numărul de angajaţi din aparatul aflat în subordinea primarului general.

Oprescu subliniază că nu s-a urmărit creşterea numărului de posturi din aparatul de specialitate al primarului general, el precizând că toate locurile disponibile din cadul aparatului de specialitate au fost alocate celor trei instituţii desfiinţate.

Referitor la disponibilizările care se vor face în cadrul Poliţiei Locale Bucureşti, Oprescu arată că în prezent, această instituţie are aprobate 1.087 de posturi dintre care sunt ocupate 687, iar diminuarea numărului de posturi s-a făcut legal.

"Având in vedere prevederile OUG 63/2010 (1 poliţist local pentru fiecare 5.000 de locuitori) precum şi adresa prefectului Capitalei, numărul total de posturi a fost diminuat corespunzător şi nu poate depăşi 389 de posturi. În consecinţă, Primăria Generală este nevoită să disponibilizeze 298 de angajaţi din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti", susţine Oprescu.

Potrivit acestuia, în aceste condiţii, municipalitatea nu poate redistribui personalul disponibilizat al Poliţiei Comunitare către Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor deoarece posturile din cadrul acestei instituţii pot fi prevăzute şi utilizate numai pentru Serviciul Public Local de Evidenţă a Persoanelor.

În urma reorganizării, la nivelul aparatului de specialitate al primarului general vor rămâne 1.120 de posturi, în timp ce serviciilor şi instituţiilor de interes local le vor reveni 3.281 de posturi.

Preşedintele interimar al organizaţiei PDL Bucureşti, Elena Udrea, a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii PDL şi PNG în Consiliul General vor vota, în şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei, în favoarea măsurilor de aplicare a ordonanţei 63/2010 de reducere a numărului de angajaţi din administraţia locală, cu mici amendamente.

Ea a arătat că PDL a constatat că în organigrama nouă se propune să fie 1.120 de angajaţi în subordinea primarului general, în timp ce în prezent sunt 1.025.

Elena Udrea a dat drept exemplu cazul poliţiştilor comunitari, arătând că se propune reducerea numărului poliţiştilor comunitari de la 687 la 389, din care 90 să fie personal TESA şi doar 300 personal operativ.

"Nu suntem cu totul de acord cu acest lucru. Vom propune ca personalul TESA să fie redus, iar numărul poliţiştilor comuntari operativ să fie mărit. Sunt 7 angajaţi la departamentul imagine al poliţiştilor comunitari", a explicat Udrea.

Consilierii generali vor discuta, în şedinţa de vineri, patru proiecte, din care trei privind reducerea numărului total de posturi pentru municipalitate, Poliţia Comunitară şi Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanei din Capitală, iar cel de-al patrulea privind rectificarea bugetului propriu al Bucureştiului.

Potrivit acestor proiecte, Primăria Capitalei desfiinţează Centrul de Planificare Urbană şi Metropolitană Bucureşti, Centrul de Calcul şi Monitorul Oficial al Municipiului Bucureşti şi reduce numărul de posturi la 4.401, cele mai multe disponibilizări fiind la Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement şi la Administraţia Străzilor.

Poliţia Comunitară a Municipiului Bucureşti va rămâne cu 389 de posturi din 1.087. Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a CGMB, care pune în aplicare prevederile OUG 63/2010, noua organigramă a Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti prevede un număr total de 389 de posturi, din care 21 de conducere.

De asemenea, Teatrul de Dans Contemporan, Teatrul Metropolitan al Tineretului şi Şcoala de Arte "Circ & Variete Globus" aflate în administrarea Primăriei Capitalei vor fi desfiinţate, iar în 13 instituţii de cultură vor fi reduse posturile, alte nouă teatre şi Circul Globus rămânând cu acelaşi număr de posturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici