Oprescu: Nu sunt de acord cu un sector în centru; ar putea urma o propunere cu sectorul 8, apoi cu 9

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, că nu este de acord cu înfiinţarea unui nou sector care să cuprindă centrul Capitalei, iar auditul trebuie gândit foarte bine, pentru că ar putea urma o propunere cu sectorul 8, apoi o alta cu 9, şi astfel "o să ajungem să trecem de Ploieşti".

Urmărește
115 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Nu sunt de acord cu un sector în centru; ar putea urma o propunere cu sectorul 8, apoi cu 9

Oprescu: Nu sunt de acord cu un sector în centru; ar putea urma o propunere cu sectorul 8, apoi cu 9 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Este o propunere a auditului pe care trebuie să o gândim foarte bine, pentru că după aceea o să mai avem o propunere cu sectorul 8, după aia una cu sectorul 9 şi o să mergem în felul ăsta încât o să ajungem să trecem de Ploieşti", a spus primarul Sorin Oprescu, întrebat despre concluzia Auditului Dezvoltării Urbane în Bucureşti 1990-2010 privind înfiinţarea unui sector care să cuprindă centrul Capitalei.

Sorin Oprescu a mai spus că nu este de acord cu acest proiect şi pentru că el vede Capitala dezvoltându-se unitar.

"Şi dacă dorim să dezvoltăm unitar, nu începi să o împărţi în felii, pentru că o felie se strică mai devreme decât se strică alte felii dacă nu eşti atent", a adăugat Oprescu.

Arhitecţii propun înfiinţarea unui sector care să cuprindă centrul Capitalei, arhitectul şef al Bucureştiului, Gheorghe Pătraşcu, precizând că aceasta este una dintre concluziile auditului privind dezvoltarea urbană a Bucureştiului din ultimii 20 de ani.

Gheorghe Pătraşcu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că înfiinţarea unui alt sector care să cuprindă centrul Capitalei este una dintre concluziile Auditul Dezvoltării Urbane în Bucureşti 1990-2010.

"Pentru că centrul funcţionează diferit, are alte necesităţi, altă structură urbană, iar sectoarele sunt prea mari. Şi cea mai simplă variantă ar fi un sector central. Există două posibilităţi: ori un sector cu administraţie proprie, şi atunci este nevoie de o lege, ori pot fi luate măsuri de organizare, fără a fi un sector separat", a precizat Pătraşcu.

Arhitectul şef al Capitalei a adăugat că în prezent Centrul Istoric face parte din trei sectoare. De asemenea, Pătraşcu a precizat că în toate capitalele europene centrul funcţionează ca un sector separat.

"Deocamdată este doar o propunere, o concluzie a auditului şi poate fi pusă pe ordinea de zi dacă se va discuta reorganizarea administrativă a Bucureştiului", a mai spus Gheorghe Pătraşcu.

Al şaptelea sector ar urma să cuprindă zona din centrul Capitalei delimitată de Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreştilor, strada Izvorul Rece, Bulevardul Geniului, Şoseaua Grozăveşti, Pasajul Basarab şi Bulevardul Nicolae Titulescu.

Auditul Dezvoltării Urbane în Bucureşti 1990-2010 a fost realizat de asocierea Asociaţia pentru Tranziţia Urbană şi SC Quattro Design SRL. Contractul, în valoare de 227.000 de lei, atribuit în noiembrie 2010, prevedea elaborarea studiului "Audit al dezvoltării urbane în Bucureşti 1990-2010. Definirea unor direcţii de dezvoltare din perspectiva medierii interesului public cu cel privat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici