Oprescu: Parcarea de lângă Arena Naţională este gata şi va fi funcţională de luni

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anunţat că începând de luni va fi funcţională parcarea de lângă Arena Naţională, capacitatea acesteia fiind de 1.250 de locuri, prima din România care deţine terenuri de sport pe acoperiş.

Urmărește
533 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Parcarea de lângă Arena Naţională este gata şi va fi funcţională de luni

Sorin Oprescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Parcarea este gata, va fi funcţională de luni atât pentru evenimente, cât şi pentru perioadele dintre evenimentele organizate pe stadion", a declarat, vineri, primarul Sorin Oprescu.

Ioan Mihăilescu, reprezentantul firmei Unicon, a spus că sistemul folosit la construcţie este o premieră, fiind vorba de un sistem "post-comprimat la planşee", care permite ca o placă de beton să aibă grosimea de 20 de centimetri, în loc de 34 de centimetri, cât au în mod normal, dar să asigure aceeaşi rezistenţă.

Costul unui loc de parcare în afara evenimentelor va fi cel aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru parcările din Capitală. În cazul celor care doresc să închirieze lunar, printr-un abonament, locuri de parcare, va fi elaborat un proiect, tariful urmând să fie stabilit ulterior.

Parcarea de lângă Arena Naţională are o capacitate de 1.250 de locuri, parter şi trei etaje, iar pe terasa parcării sunt amplasate două terenuri multifuncţionale pentru tenis sau baschet şi un teren de fotbal.

Suprafaţa parcării este de 7.500 de metri pătraţi pentru toate etajele. Parcarea este dotată cu patru lifturi, camere de supraveghere şi senzori de lumină.

Pentru evenimentele organizate pe Arena Naţională, accesul pentru parcarea maşinilor va fi făcut pe baza biletelor destinate evenimentelor.

Primarul Capitalei a spus că se doreşte elaborarea unui proiect prin care locurile de parcare să poată fi închiriate şi de cetăţenii care locuiesc în zonă, atunci când pe arenă nu sunt evenimente. Oprescu a precizat că, cel mai probabil, cetăţenii care vor închiria locuri de parcare vor avea la dispoziţie un calendar al evenimentelor şi vor elibera parcarea pentru fiecare eveniment.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, terenurile de sport vor fi folosite atunci când sunt evenimente sportive, pentru antrenamente, în afara evenimentelor organizate pe Arena Naţională fiind destinate publicului.

Terenul de fotbal are un gazon sintetic format din trei straturi, de drenaj, de nisip şi de granule ecologice, fiind achiziţionat de la firma furnizoare de echipamente pentru Jocurile Olimpice.

De asemenea, fiind amplasate pe terasa parcării, terenurile sunt dotate cu garduri de protecţie, au vestiare şi duşuri, dar şi instalaţie nocturnă, pentru a putea fi folosite şi în timpul nopţii.

Primarul Capitalei a precizat că parcarea a costat aproximativ 35 de milioane de lei fără TVA.

Lucrarea a fost executată de grupul de firme SC Bauunternehmung Granit GMBH & Unicon SA & SC Procema Engeneering SRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici