Oprescu: Sper că lucrările la Pasajul Mihai Bravu - Calea Văcăreşti vor fi gata într-un an

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dat asigurări, sâmbătă, în timpul unei vizite pe şantierul viitorului pasaj suprateran Mihai Bravu - Calea Văcăreşti, că lucrările începute în urmă cu câteva zile se vor încheia în aproximativ un an.

Urmărește
266 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Sper că lucrările la Pasajul Mihai Bravu - Calea Văcăreşti vor fi gata într-un an

Oprescu: Sper că lucrările la Pasajul Mihai Bravu - Calea Văcăreşti vor fi gata într-un an (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Acest pasaj închide inelul principal de circulaţie, ceea ce va duce la creşterea vitezei de mers a autovehiculelor. Lucrările continuă şi eu cred că până în luna martie a anului viitor acest proiect complex va fi finalizat. Nu vreau să mai mergem pe principiul «începem astăzi şi terminăm peste cinci ani", a declarat Oprescu în timpul vizitei.

Ansamblul de pasaje supraterane ar urma să rezolve problema fluenţei traficului dinspre Mihai Bravu şi Berceni, pe Calea Văcăreşti, a susţinut, la rândul său, proiectantul lucrării, Florian Burtescu.

"Linia de tramvai se păstrează la nivelul solului, aceasta fiind recent modernizată, şi, lateral acesteia, se realizează două poduri paralele, cu o lungime de peste 700 de metri, care traversează cele două bulevarde de pe Splai şi râul Dâmboviţa. Podurile în rampă vor fi racordate la bulevardele existente", a afirmat Burtescu.

Pentru a nu încurca circulaţia pe durata lucrărilor, constructorul, firma Romstrade, a stabilit ca proiectul să se facă două pasaje rutiere supraterane pe direcţia inelului principal de circulaţie, de câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens, care vor încadra zona de tramvai existentă. Cele două pasaje rutiere vor supratraversa Splaiul Unirii şi râul Dâmboviţa, precum şi intersecţia prelungirii şoselei Mihai Bravu cu Calea Văcăreştilor. Va urma apoi reconfigurarea intersecţiilor tronsonului inelului principal de circulaţie cu Splaiul Unirii, precum şi cu Calea Văcăreştilor, "cu asigurarea realizării relaţiilor de stânga dintre cele două artere de circulaţie, în condiţii de siguranţă şi confort".

Pentru podul principal s-a ales soluţia de structură pe arce şi tablier metalic, cu o singură deschidere de 90 de metri.

Lungimea totală a lucrării va fi de 644 de metri, valoarea contractului fiind de 28 de milioane de euro, cu TVA inclus.

"La baza documentaţiei întocmite pentru realizarea pasajului rutier suprateran pe direcţia inelului principal de circulaţie Şoseaua Mihai Bravu - Calea Văcăreştilor au stat studiile de trafic existente, precum şi sondajele de trafic şi prelucrări­le de trafic existente, datele socio-economice locale, caracteris­ticile infrastructurilor existente precum şi premisele generale de dezvoltare urbană", se arată într-un comunicatul al Primăriei Capitalei.

Lucrările la pasajul suprateran au început în 17 ianuarie. Pentru realizarea proiectului, începând de duminica trecută a fost restricţionată circulaţia rutieră pe Şoseaua Mihai Bravu, între Splaiul Unirii şi Bulevardul Tineretului, pe o perioadă estimată de şase luni. Circulaţia în această zonă se va desfăşura pe câte două benzi pe sens.

Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul companiei Romstrade, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache. Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost atribuit la începutul lunii decembrie a anului trecut, potrivit unui anunţ al instituţiei.

Proiectul a fost estimat iniţial la 99,4 milioane lei, fără TVA, iar autoritatea contractantă a primit trei oferte pentru realizarea lucrărilor. Romstrade, înregistrată în comuna Adunaţii Copăceni din judeţul Giurgiu, este parte a unui grup controlat de Nelu Iordache, care mai include companiile Blue Air, Direct Aero Services, Blue Aero şi La Moşie.

Prefectul Capitalei, Cristian Atănăsoaei, a contestat în instanţă autorizaţia de construcţie emisă în decembrie 2010 de primarul general pentru construcţia Pasajului Splaiul Unirii-Mihai Bravu, pe motiv că actul nu are la bază o documentaţie de urbanism şi nici nu se justifică situaţia de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici