Opt persoane au fost reţinute după ce au furat banii de pe cardurile mai multor cetăţeni străini

  • Opt persoane au fost reţinute, miercuri, după ce au furat banii de pe cardurile mai multor cetăţeni străini.
  • Cei vizaţi abordau cetăţeni străini, îi îndemnau să consume alcool, iar ulterior le furau telefoanele mobile şi cardurile.
Urmărește
391 afișări
Imaginea articolului Opt persoane au fost reţinute după ce au furat banii de pe cardurile mai multor cetăţeni străini

Opt persoane au fost reţinute după ce au furat banii de pe cardurile mai multor cetăţeni străini

„În continuarea cercetărilor efectuate de către poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire, în cauză au mai fost efectuate şi alte activităţi de cercetare şi de urmărire penală, în vederea probării activităţii infracţionale. Cercetările şi investigaţiile desfăşurate au condus către alte 9 persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor. Astfel, la data de 18 septembrie 2024, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, unul dintre aceştia fiind deja sub măsura arestului la domiciu în acest dosar”, anunţă Poliţia Capitalei.

După audieri, opt persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Joi vor fi prezentaţi în faţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, „cu propunere de punere în mişcare a urmăririi penale şi luarea altor măsuri privative de libertate”.

Poliţia Capitalei a făcut, pe 12 iunie, 17 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate că abordau cetăţeni străini, pe care îi invitau să consume alcool, iar apoi, folosindu-le cardurile sau telefoanele, le sustrăgeau bani din conturi.

„Mai mulţi bănuiţi identificau persoane vătămate, de regulă cetăţeni străini, pe care le conduceau în incinta a două societăţi comerciale, sub pretextul consumului de alcool, în compania altor persoane. Ulterior, profitând de starea vulnerabilă a acestora, cauzată de efectul consumului de alcool, le-ar fi manipulat telefoanele mobile sau cardurile bancare, efectuând mai multe tranzacţii financiare sau procedau la transferarea unor sume de bani prin intermediul unor aplicaţii de banking, către diferite conturi. Din cercetări, s-a stabilit că, în unele cazuri, bănuiţii ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violenţă, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora”, potrivit poliţiştilor.

Prejudiciul creat a fost estimat la aproximativ 100.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici