- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.08.2012, 12:49)
- Departamentul Eveniment , Lucia Efrim - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Optsprezece persoane, judecate pentru furt de ţiţei din Ilfov, Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi
Tribunalul Bucureşti judecă 18 persoane, între care şi un jandarm, pentru furt de ţiţei din conducte ale unei companii ce tranzitează judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi, termenul de judecată al procesului acestora fiind stabilit pentru 10 septembrie.
Urmărește
1284 afișări
Optsprezece persoane, judecate pentru furt de ţiţei din Ilfov, Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi
În 24 iulie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti - Secţia de Urmărire Penală a dispus trimiterea în judecată a celor 18 inculpaţi, acuzaţi de sustragerea a 2.420,595 de tone de ţiţei, societatea păgubită constituindu-se parte civilă în proces cu suma de 6.267.625,71 de lei.
Ion Dudu, zis Kiki, Chichirezu sau State, cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate, pentru complicitate la dare de mită, în formă continuată, furt calificat în formă continuată (28 de acte materiale), uz de fals şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Marius Sever Peştişor, cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la dare de mită, în formă continuată, furt calificat în formă continuată (28 de acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Dumitru Valeriu Peştişor, zis Vali sau Piticu, cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate, pentru furt calificat în formă continuată (28 de acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
De asemenea au fost deferiţi justiţiei Vasile Pavel, zis Sile, - cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate -, pentru dare de mită, în formă continuată, furt calificat în formă continuată (opt acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Nicolae Benim - cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate -, pentru furt calificat în formă continuată (cinci acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Gabriel Dumitru - cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate -, pentru furt calificat în formă continuată (trei acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Florinel Mircea Tincă, zis Flo, subofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a municipiului Bucureşti, cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate, pentru furt calificat în formă continuată (zece acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Constantin Costachi - cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate -, pentru furt calificat şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Geon Spirea, pentru furt calificat în formă continuată (21 de acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Marian Drăguţ, zis Nicu, Ţiga sa Ţ-ul, pentru furt calificat în formă continuată (19 acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Eugen Constantin Cobzaru, zis Criu sau Crimbogaz, pentru furt calificat în formă continuată (21 de acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Sorin Niţă, zis Medalion sau Albu, pentru furt calificat în formă continuată (24 de acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; George Alin Constantin, zis Căpăţână, pentru furt calificat în formă continuată (12 acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Georgian Ciprian Marin, zis Roşu, Red sau Bazilică, pentru furt calificat în formă continuată (21 de acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
Totodată, vor fi judecaţi Ioan Iulian Chelaru, zis Lică sau Alică, cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate, pentru furt calificat în formă continuată (16 acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Constantin Dumitru, zis Tataie sau Ursu, cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată (şase acte materiale), asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Marian Sandu, zis Cuţoi, cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată (12 acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; Ştefan Toncu, zis Piticu, cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în prezent în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată (18 acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
În 13 august 2008, A. C., jandarm, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ilfov cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, de către inculpatul Pavel Vasile. Acesta îi spusese jandarmului că vrea să sustragă ţiţei din conductele petroliere ce tranzitează zona, urmând ca pentru sprijinul acordat, să primească un autoturism şi diferite sume de bani. În schimbul acestor avantaje materiale jandaarmul, care avea ca atribuţie de serviciu paza conductelor ce traversează judeţul Ilfov, trebuia să faciliteze montarea unei instalaţii artizanale pe conducte.
În urma denunţului, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Ilfov au extins cercetările descoperind activitatea infracţională a celor 18 inculpaţi.
Potrivit procurorilor, în perioada august - noiembrie 2008, cei 18 inculpaţi, dintre care unul având calitatea de subofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a municipiului Bucureşti, au sustras ţiţei din conductele magistrale administrate de o companie, conducte ce traversează judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi. Inculpaţii încărcau produsul respectiv în cisterne de mare tonaj şi îl valorificau în municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, şi municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa. Inculpaţii au sustras în total 2.420,595 de tone de ţiţei, societatea păgubită constituindu-se parte civilă în procesul penal cu suma de 6.267.625,71 de lei.
Inculpaţii au săvârşit în total un număr de 45 de acte materiale de furt calificat.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:50
-
astăzi, 08:41