Oradea: Captură de droguri în valoare de peste 150.000 de euro

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Compartimentul Antidrog au anunţat, miercuri, anihilarea unui grup de traficanţi de droguri format din 14 persoane şi confiscarea a 4,2 kilograme de haşiş, în valoare de peste 150.000 de euro.

Urmărește
436 afișări
Imaginea articolului Oradea: Captură de droguri în valoare de peste 150.000 de euro

Oradea: Captură de droguri în valoare de peste 150.000 de euro

Potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, în cadrul operaţiunii "Portugalia", poliţiştii de la BCCO Oradea au anihilat, în luna februarie, un grup organizat specializat în trafic de droguri de mare risc.

Grupul era format din treisprezece cetăţeni români domiciliaţi în Oradea şi Arad şi un cetăţean italian, toţi cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani. Liderii grupării, italianul şi unul dintre români, au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, ei fiind cei care aprovizionau grupul cu droguri provenite din Portugalia.

Pe lângă identificarea traficanţilor, poliţiştii de la BCCO Oradea şi procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reuşit să captureze în Vama Borş un colet expediat din Portugalia ce conţinea 4,2 kilograme de haşiş, cinci pastile de ecstasy şi peste 180 de grame de cocaină, captură a cărei valoare depăşeşte 150.000 de euro.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că traficanţii erau şi consumatori de droguri, iar printre consumatori au fost depistaţi şi membrii unei formaţii care cântă într-un club din Oradea.

"Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea şi poliţiştii BCCO Oradea în colaborare cu cei din Portugalia pentru probarea activităţii infracţionale şi a celeilalte ramuri a reţelei ce activează în această ţară. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii grupării organizate riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 25 ani", se arată în comunicat.

Procurorii şi poliţiştii au finalizat cercetările în ceea ce îi priveşte pe cei 14 membri ai grupării, acuzaţi de trafic şi consum de droguri şi punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici