Centrul este prevăzut cu dormitoare, bucătărie, grupuri sanitare, centru de joacă, cameră de socializare, spaţii speciale pentru consiliere psihologică, vocaţională şi juridică. Dotările pentru acest adăpost au fost asigurate cu bani din PNRR, iar amenajarea s-a făcut cu sprijinul şi contribuţia comunităţii şi a organizaţiilor private.
”Acest adăpost este un centru de primire în regim de urgenţă pentru femeile care au nevoie să plece de acasă deoarece fie suportă violenţe fizice, fie altfel de abuzuri. Ne-am dorit ca acest centru să fie în primul rând un loc primitor, un loc sigur, un loc pentru femeile şi copiii care au nevoie să fie ajutaţi, care fug de acasă. Acest adăpost va putea primi femei şi copii din municipiu, dar şi din întreg judeţul Braşov, unde atât victimele, cât şi copiii acestora se vor putea simţi în siguranţă, vor putea participa la activităţi şi vor putea să scape sau să încercăm să-i ajutăm să scape de trauma prin care au trecut”, a precizat Flavia Boghiu, viceprimar al municipiului Braşov.
La centru, victimele violenţei domestice beneficiază de cazare şi mâncare, informare şi consiliere psihologică, consiliere juridică, educaţie parentală, consiliere/orientare vocaţională pentru a-şi găsi un loc de muncă, suport pentru întocmirea actelor de identitate, dacă este cazul, sau acces la servicii medicale.
,,Femeile care vor avea nevoie de serviciile noastre vor putea să apeleze la Direcţia de Asistenţă Socială, iar dacă se află într-o situaţie de pericol iminent, pot apela numărul de urgenţă 112, iar echipa mobilă, împreună cu poliţia, se va deplasa la domiciliul acestora şi le va acorda sprijinul necesar pentru a se muta în centru”, a explicat viceprimarul.
Victimele pot sta gratuit în centru între 5 şi 60 zile, în funcţie de nevoile individuale. Adresa în care îşi desfăşoară activitatea va rămâne secretă pentru publicul larg, cu scopul de a asigura protecţie totală beneficiarilor.